lördag 31 januari 2015

Solvang

Eric träffade en potentiell klient idag uppe i Solvang så vi passade på att göra en liten dag av det. Det var ganska snabba ryck men kul så länge det varade.

Mmmmm ser ni alla godsakerna de har. Man känner sig ju som hemma! 

Glass fick det bli så klart!

Mina små älsklingar!

En av oss var lite besvärligare än de flesta och hade svårt att sitta still när vi vinprovade.

GRATTIS BAJAS PÅ 30-ÅRS DAGEN

Idag är det ingen vanlig dag utan idag fyller min fina lillebror HELA 30 år. Jag kan inte förstå att den lille killen har blivit 30. Känns nästan overkligt. Ser honom liksom som liten fortfarande. Det är längesedan nu som han gjorde allt för att umgås med mig och mina kompisar och vi tyckte bara han var fruktansvärt jobbig. Men inte nu längre. 30 är han och det ska firas. Han om någon som är en så fin människa är verkligen värd att firas så det står härliga till. Hoppas du har en fin dag lillen. 
Kramis!!!

Här är han för två år sedan med lilla Lilja. Deras första möte! :)

Begravning

Igår var det en tung dag då vi var på begravning. En kompis till Erics mamma gick bort för drygt en vecka sedan helt oväntat. Hon var bara runt 50 år gammal. Det får en verkligen att tänka på hur skört livet är och hur vi får försöka ta vara på den tiden vi har här på jorden och ta vara på varandra. En dag är vi här och nästa är vi borta. 

Begravningen var i alla fall väldigt fin. Vi var utomhus och en massa folk kom. Vi hade med oss bägge barnen så vi stod längst bak och lät de leka runt en del. Som tur var så var det en hel del andra barn också. Så vi alla stod liksom bakom kulisserna.
Efter begravningen så hade de en liten samling i Shoreline Park som ligger fint vid vattnet i Santa Barbara. Det var väldigt enkelt och upplyftande. Musik spelades och folk var positiva och pratade om minnen de hade från den avlidna. Det var en massa folk vi kände där och andra människor som vi umgicks med för flera år sedan. Så det var roligt att ta igen vad man missat under alla år med de. 

Efter begravningen så åkte vi till svenska skolan. En välbehövlig kontrast kan man säga. Lilja var så glad att Eric åkte med idag. Hon fick visa honom allt hon lärt sig på det sista :). Varje vecka så ser Lilja så fram emot att åka till fröken Gittan på svenska skolan och det är roligt att se hur mycket hon lär sig där.



torsdag 29 januari 2015

Cajun Pasta

Vi har haft sjukstuga här i över en vecka nu. Börjar bli väldigt tradigt. Så fort magsjukan var över så kom en kraftig förkylning. Alla har varit helt utslagna. Nu har det varit Erics tur i ett par dagar, men det verkar som att det också är på bättringsvägen som tur är. 

Jag tänkte dela med mig om ett recept här i bloggen. Jag tycker det ju är väldigt roligt att laga mat och ju enklare ju bättre. Jag älskar att använda mig av min "Crock Pot."Ingen aning om vad det heter på svenska eller om det används något vidare i Sverige. Jag använder dock min flitigt, speciellt runt de kallare månaderna. Det är så käckt att fixa middagen under dagen och sedan är den klar tills kvällen och man behöver inte stressa. 

Eric kommer ju som sagt ifrån Louisiana som är känt för sina kryddigare rätter så i den andan kör vi. Jag gjorde en pasta rätt som jag såg på pinterest. Jag har nu gjort denna rätten flera gånger. Det är en rätt som man inte kan misslyckas med så har man ingen aning vad man ska laga till middag för vänner så är detta ett bra tips då det inte verkar som att det kan gå snett. 


Du behöver
1 gul lök
2 gröna paprikor (har du inte gröna använd vad du har)
2-3 selleri (gillar du selleri ta mer, detta behövs dock inte i receptet om du inte har/gillar det)
2 kycklingsbröst
2 cajun korvar 
Grädde 
1 burk Alfredo sås
1 burk "diced" tomater (14 oz)
Pasta (använd din favorit pasta, jag använde lingune)
Cajun krydda

Gör så här
1. Hacka löken
2. Skär korven i bitar
3. skär paprikan i bitar
4. Skär upp sellerin
5. Hacka kycklingen

Nu är allt prepjobb klart



Nu är det dags att tillsätta allt till "Crock Pot" lager på lager

1. Addera 1/3 av Alfredo såsen till botten av crock pot
2. Tillsätt löken och rör om
3. Tillsätt kycklingen och krydda med cajun kryddan
4. Tillsätt paprikan och sellerin
5. Tillsätt korven
6. Tillsätt "diced" tomater
7. Tillsätt resten av Alfredo såsen

Nu stänger du "crock pot" och ställer in på låg under 4 timmar.
När 4 timmar har gått häller du i kanske 1 till 2 dl grädde. Mer om det behövs. Lägg också i ett paket pasta och rör om. Ställ nu "crock pot" på "hög" i ca 20 min eller så (kanske längre beroende på hur lång tid det tar för pastan att koka klart). 


Voila!
En krämig god pasta att sätta tänderna i!



fredag 23 januari 2015

Sjuk

Usch, ligger här i soffan sjuk. Kände mig inte riktigt som vanligt igår när jag vaknade och igår kväll så kraschade jag och fick lägga mig redan klockan 19. Jag kan knappt äta någonting (vilket kanske bara är bra :)), förutom min gröna smoothie som jag i princip blivit beroende av. De får mig verkligen att må märkbart bättre. Utöver att jag inte kan äta, så har jag värk i hela kroppen samt äcklig huvudvärk och ont i magen. Usch alltså :(. Det är ju förkylningstider just nu. Varken Lilja, Sofia eller jag är vidare friska. Eric är den enda som klarat sig. Vilket är väldig tur då han jobbar hemifrån runt huset idag och kan ta hand om oss.

Idag skulle vi åkt till svenska skolan men jag får tyvärr avboka, imorgon skulle vi ha några kompisar över och på söndag skulle vi på SWEA barngrupp men vi får se hur det blir med det. Jag får kanske avboka allt. 

Igår var vi i alla fall hos kusinerna på en mysig playdate. Här kommer lite kort :).

Dansare, galna bebisar och en snygg mamma i kjol!

De två minsta stod och bankade på bordet hur länge som helst. De hade jätteroligt. Det krävs inte mycket ;).



torsdag 22 januari 2015

Januari

Jag kan inte fatta att det är 2015. Tiden går så himla fort. Jag vet att jag säger det väldigt ofta men nu när man har barn märks det ju ännu mer då de växer så att det knakar i princip varje natt. Man lägger en liten knubbis på kvällen och på morgonen är det en större knubbis. Inte klokt!

Januari hittills har varit bra. Jag har hållt mina nyårslöften någotsånar i alla fall. Har ni några nyårslöften? De flesta av mina löften är nog väldigt klassiska. Här är några av de. De jag vill dela med mig av ;).

1. Kom i den bästa formen av mitt liv! 
Jag har som mål att göra en fysisk aktivitet per dag. Tyvärr har denna redan brutits. 

2. Ät mer hälsosamt!
Denna går sådär. Jag försöker dricka en grön smoothie varje morgon och jag har lyckats gå ned lite i vikt faktiskt. 

3. Lev ett mer positivt liv!
Denna går riktigt bra hittills. 

4. Organisera huset!
Jag säljer och gör mig av med saker som bara den. Det har blivit som en drog. 

5. Kör igång bloggen igen!
Ja, ni ser ju. Här kör vi :).

6. Få iordning på Erics business! 
Detta har gått riktigt bra hittills. 

7. Gör saker och ting på en gång!
Jag drar alltid ut på saker och ting men har bestämt mig för att göra saker så fort de kommer upp. Till exempel så har jag varit tvungen att ta hand om en massa pappersarbete gällandes CSN. Bollen ligger nu hos de. Känns så bra.

8. Plantera en fin trädgård!
Har börjat lite grand. Jag ska ta kort för er.

9. Teckna!
Detta var något som jag tyckte om att göra när jag var yngre. Detta vill jag starta upp igen. 

10. "Get rid of Schmos!"
Som jag och Eric kallar det. Vi båda är trötta på att lägga energi på människor som man inte riktigt får något gensvar av. Livet är för kort och det är det slut på :). Vi har så lite tid nu för tiden att den tiden man har fri spenderar vi såsom vi vill. 


Svenska skolan har startat upp nu igen i januari för Lilja vilket är jätteroligt. Sedan så går vi på en liten musikklass för småttingar en gång i veckan ihop med Susanne och Skyla. Jättekul klass!
På tisdagar tar jag Lilja till en utomhusklass där det är lite träning för de små. De har hinderbanor och gör massa lekar som är aktiva. Instruktörerna är yngre och har så himla mycket energi. Lilja älskar det. Nu är vi också på G med att sätta Lilja i en ballettklass. Vi får se vad det blir. Håller på att kollar upp olika skolor. 

Svenska skolan kommer ganska säkert starta upp här i Santa Barbara genom SWEA nu till våren. Det ser vi verkligen fram emot. Då slipper vi ju åka ned till Thousand Oaks varje fredag som är en timmes körning. Vi tycker att det är värt det men det kan kännas långt vissa gånger alltså. Det enda tråkiga är ju att vi lämnar de vi har lärt känna där nere i så fall. Vi kommer i alla fall köra terminen ut i Thousand Oaks och sedan får vi se. 

Här kommer lite bilder från januari. Förhoppningsvis kan jag hålla mig uppdaterad så det inte behöver bli sådana här enorma uppdateringar.


På nyårsdagen så tog jag bägge barnen på en prommis till stranden. Det var helt underbart!

I helgen var det James födelsedag. Vi gick och åt på Arnoldis i Santa Barbara. Grattis James :).
I helgen var det Emilias födelsedag. En av Liljas lilla klasskompisar från svenska skolan. Hon fyllde 3 och hon hade sin födelsedag på en KidsZone. Allt är byggt för barn, med vaddering överallt. Paradis om man är liten med andra ord. 



Fina födelsedagsbarnet Emilia, samt mamma och pappa.

Musikklassen är en hit. Lilla Sienna är helt underbar när hon väljer att delta ;). Mycket sömn vid detta laget. Hon har börjat bli mer och mer vaken dock och är mycket mer med. Har även fått en litet leende från denna lilla docka. 

Fun 4 Fitness är en hit. Sofia vill också vara med.


Denna lilla tjej vill hänga med sin storasyster på alla upptag nu för tiden. Lilja visar också mycket mer intresse för henne nu, istället för bara irritation. Det är roligt.

Play date hos Kristen häromdagen. Alla hade så kul.

Fina januaribilder från SB.



Gott Nytt År

Gott nytt år på er alla där ute. Jag hoppas att detta året har startat bra för er alla. Det var bra längesedan nu. Allt är bra med oss. Jag är väldigt glad att 2015 står inför oss. Jag har nog aldrig varit så glad över ett nytt år. Det känns som att man kan starta på ny kula. Det är liksom inte bara en ny vecka eller ny dag. Det är ett HELT nytt år. En repeat av 2014 hoppas jag vi aldrig någonsin får se igen. Det var nog ett av de värsta åren för mig och min familj tror jag. Mycket roligt hände ju så klart INKLUSIVE födseln av min andra dotter. Därför känns det hemskt att säga att det var ett av de värsta åren i mitt nu relativt långa liv ;) (är väl dags att ändra "headern" snart ;)), men bortsett från det så var det inte mycket positivt att hänga i granen. Det var alldeles för mycket negativt runt om kring oss. Dels med externa saker men även med många människor som vi umgåtts med. Därför känner jag mer än någonsin att det är dags för nya tag och MYCKET mera positivitet i mig själv och även människor som man väljer att umgås med. Jag är en väldigt glad människa i mig själv men 2014 tog musten ur mig och det är nästan skrämmande hur negativitet kan köra över en och nästan helt begrava en. 

Men nog om det. Som sagt så är det ett nytt år med nya tag. Jag känner mig otroligt laddad och försöker vara medveten om när negativiteten kryper sig på. Då försöker jag direkt skaka av mig den. Både jag och Eric är på samma våglängd och känner att det är dags för en förändring. Och vad kan vara bättre än ett helt nytt år!

I och med att det var ett riktigt bra tag sedan jag hörde av mig här så tänkte jag köra en liten uppdatering från "Thanksgiving" till nyår. Sedan så får januaris uppdatering komma. Men här kommer ett bildregn med lite bildtexter. 



Thanksgiving!
Vi spenderade Thanksgiving på "Cliff House Inn" som ligger mellan Santa Barbara och Ventura. Det var Erics födelsedagspresent från hans föräldrar och vi bestämde oss för att "cash in" under Thanksgiving. Det var så perfekt då vi bägge kände att vi behövde en paus från allt. Väldigt välbehövligt. 



Lilla Sofia var på väg att fylla 8 månader. Det går alldeles för fort.








Halloween
 Vi bestämde oss för att vara en familj av zoo djur på Halloween. Lilja fick vara elefant (så klart), Sofia var ett lejon, jag var en giraff och Eric var en apa. Ganska passande val till djur tycker jag i förhållande till våra personligheter ;).

Vi gick på "Boo at the Zoo" med Susanne och Skyla som var små fladdermöss. Ursöta!





Vi gick och trick or treatade med Liljas kusiner. De gick "All Out" och var en familj av kycklingar ;). Superkul!

Min lilla elefant!


Två små kusiner högst upp :).

Crazy auntie Laurie ;)

Självklart så skärde Ben, Eric och jag pumpor som vi gör alla andra år. Det har blivit till en tradition. De flesta åren så har jag vunnit men jag var ur form tror jag. Måste ha varit att det var 2014. 2015 får bli min comeback. 

Kan ni gissa vilken som var min och vilken som var vinnaren?


Jul

Granen hämtade vi upp dagen efter Thanksgiving när vi åkte ifrån hotellet. Många här i USA sätter upp sina granar dagen efter Thanksgiving. Jag vet att det är mycket senare i Sverige. Jag gillar det tidiga då jag tycker att man får njuta av granen och dekorationerna mycket längre.

Vi firade Lucia med SWEA i Santa Barbara i år. Lilja var en liten tärna och även jag blev ombedd att gå i luciatåget då de hade ont om deltagare. HEMSKT alltså. Sist gång jag gick i ett luciatåg så svimmade jag nästan. Jag klarade mig dock galant denna gången. Tack och lov! Detsamma kan dock inte sägas för Lilja. Hon kunde tyvärr inte delta alls då hon började storgråta. Jag fick i alla fall tagit ett par kort på henne i sin klänning. 

Lilja fick träffa tomten. Det gick bra detta året :). Där står jag på nedersta bilden högst upp till höger. Gud alltså!

Här är en som kommer vara med kanske redan nästa år :).


Vi var även med i lucitåget på Svenska Skolan. Där deltog inte jag tack och lov. Denna gången gick det bättre för Lilja men Eric fick sitta med henne längst fram hela tiden. Vi hade verkligen jättetrevligt och Lilja var den som hade roligast. 



Alla barnen var så söta som tärnor, små tomtar, stjärngossar och pepparkaksgubbar. Jag tror inte att man får säga det i Sverige längre men jag gör det ändå ;). Finns absolut inget rasistist menat från min sida.

Lilja och Emilia. Två söta tärnor.

jag bidrog med rödbetssalladen. Det var så roligt för en mamma till en i svenska skolan sa att hennes lilla dotter på 18 månader skrek "mera" "mera" "mera" om rödbestsalladen. Bra betyg eller hur!?

Dans runt granen blev det. Lilja kunde inte tygla sig.


Vi fick träffa tomten igen. Han är tydligen överallt!


 Vi körde vår årliga svenska julfest som nu har blivit till tradition. Joe, Angelica och deras lilla dotter Alexis kom upp från LA och Lenny, Susanne, Skyla och deras då nästan alldeles nyfödda lilla dotter Sienna kom över. Vi alla bidrog med mat och dryck. Det var supertrevligt. 



Fina Angelica med hennes söta dotter längst ned till höger.

Skyla älskar att leka med lilla Sofia.

Hur söt får man bli. En liten nyfödd Sienna.


Sedan kom julafton. Vi gick på middag hos Erics föräldrar som bor vägg i vägg :). Erics mamma hade gjort jättefint. 

Vår minsta prinsessa!


Syskonkärlek!

Vi var uppe tills klockan 2 på natten och fixade färdigt allt inför morgondagen då det blev tidig paketöppning på juldagen.
Vi gick över till Erics föräldrar igen på juldagen och åt gott. Sedan blev det paketöppning tillsammans med alla kusiner. Mys!


Nyårsafton
Vi spenderade nyårsafton dagen med kusinerna. Vi tog barnen till lekparken och sedan åkte vi karusell. De hade så roligt.

På kvällen så var det jag och grabbarna. Jag gjorde en nyårsmiddag a la Swedish Style med Toast Skagen som förrätt, fläskfile och potatissallad samt sallad till huvudrätt. Till dessert köpte jag bara några enkla frysta godsaker från Trader Joes. Det var en väldigt lugn nyår med bubbel, mat och spel. Perfekt nyår med andra ord.