måndag 6 februari 2012

Viktökning & Svullnad

Ja, det som inte är så himla roligt med att vara gravid är att man går upp en hel del i vikt. I alla fall jag. Vi var hos doktorn i fredags och jag tippar nu tydligen vågen på 36 lbs upp (enligt doktorn skulle de helst ha velat att jag max gick upp max 20-25 lbs under hela graviditeten, hah det kommer ju inte gå på långa vägar). Fruktansvärt att höra verkligen. Jag ville ta av mig bootsen innan jag vägde mig (tänkte att det skulle göra en markant skillnad), men kunde inte ens få av mig de på grund av min svullnad (se nedan). Jag har fått vad som kallas cankles. Alltså mina ben går rakt ned i princip efter vaderna. 

Erics kompis sa till mig häromdagen att jag inte ens ser speciellt gravid ut. Att det beror på vad jag har på mig. Han ändrade snabbt sin ton när han fick syn på mina fötter och anklar.

Jag har bundit extremt mycket vatten verkar det som, vilket förhoppningsvis har bidragit till min viktökning.

Jag kan inte få av mig mina ringar vad jag än gör. Det är så försmädligt för jag borde ju ha tänkt på det för länge sedan och tagit av mig de. De går absolut inte att rubba. Jag har googlat internet för olika tips, tittat på youtube osv. Har testat en massa av deras tips, men inget fungerar. De sitter där de sitter. Det gör inte ont tack och lov, så jag hoppas att mina händer och fingrar inte svullnar mera, för då får de klippa av de tyvärr.

Fina potatisfötter eller hur :). Jag har ju relativt konstiga tår från början tyvärr och svullnaden gör de ju inte vackrare. Jag vet inte om jag har berättat här i bloggen om hur och varför jag fick operera mina tår när jag var 17 år gammal. Det får bli ett senare inlägg.


6 kommentarer:

 1. Jag ifrågasätter starkt den där doktorn - av vad bilderna visat hittills så har du ju sett jättefin ut och inte alls svällt ut åt alla håll som man kan tro när man läser om det. Jag har allt sett MYCKET värre exempel på viktökning i samband med graviditeter.

  Men vristerna ser ju lite cartoon-aktiga ut... :) Överlycklig över att få se dina fina tår!!! Hahahahahaha! Ser fram emot inlägget som beskriver dem och deras äventyr närmare! ;)

  SvaraRadera
 2. Your doctor makes me mad! My doctor said 30-40 pound weight gain is average and you look so fantastic, plus you were so fit to begin with. I believe most of your weight gain is fluid and judging from all the swelling I am pretty sure that is 99% of it. You will be back to your old self in no time! I can't wait to meet Lilja!

  SvaraRadera
 3. Mmmm... Fast du vet ju hur det blir efter 30 - det har jag ju illustrerat för dig... ;) Hihihi!

  SvaraRadera
 4. YÄÄJ! Mitt konto fungerar på din blogg igen!! :)

  SvaraRadera
 5. Hej Linda! Long time, no see...Nu ska jag bli följare till din blogg så att jag inte glömmer att hälsa på ibland.
  Va' skoj att du är gravid! Grattis, grattis! Jobbigt för dig att du svullnat så mycket, hoppas det inte blir mer i alla fall.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej, längesen man fick se ett inlägg är på bloggen nu! Har den lilla flckan kommit än?:) väntar spänt på en ny uppdatering!:))

  SvaraRadera