tisdag 28 februari 2017

Stulen Plånbok

Alltså fy fasen vad jag är upprörd. Min plånbok blev stulen igår. Är nästan 100% säker i alla fall.

Efter en heldag hos bilmekanikern (var helt slut) så stannade jag för att handla ett par saker. Jag tog ur min plånbok ur väskan och gick in i affären. Det sista jag kommer ihåg är att jag antagligen lämnade den i vagnen när jag gick in i bilen ute på parkeringsplatsen. Kom på det idag när jag ville använda plånboken och den inte fanns där :(.

Både Eric och Erics pappa frågade runt i affären där jag hade varit igår, och även i andra affärer utan någon tur.

Jag åkte själv tillbaka till shopping centret idag när Eric kom hem, tittade i buskar ifall någon hade tagit vad som var värdefullt och kastat den någonstans. Kollade i diken, soptunnor, gick till alla affärer runtom och frågade och lämnade mitt namn och nummer ifall den skulle dyka upp. Jag ringde polisen och fick lämna en polisrapport. Jag satte ut annonser på diverse ställen.

Alltså fy fan säger jag bara. Hela mitt liv är ju i min plånbok. Jag har inte bara några kreditkort och lite kontanter utan jag har saker som jag har samlat på mig under många år. Hela mitt liv som sagt!!! Det finns kreditkort, debit kort, körkort (från både US och Sverige), försäkringskort för hela familjen, mitt Green Card, SSN kort för mig och flickorna (vet att jag inte borde haft mitt Green Card eller SSN kort i plånisen - och Eric har sagt till mig otaliga gånger), gift cards, medlemskort, personliga kort på viktiga personer osv osv. PRECIS ALLT!!!

Jag tycker det är så otroligt lågt att ta någons plånbok. Det är så personligt. Om inte minst så kunde de väl ha tagit det värdefulla och sedan kastat den någonstans synligt så att någon kunde lämnat in den till en affär. Alltså så jävla dåligt alltså!! Och för att inte tala om all den tid jag nu får lägga ned på att få allt det här fixat. Svin!!!


TUMMEN NED!!!

4 kommentarer:

 1. Ååh precis innan jag skulle åka till Sverige till mammas begravning, alltså typ 4 dagar innan, så blev min plånbok stulen ur vår bil som var olåst. 1)Jag lämnar aldrig min plånbok i bilen, utom denna gång., 2) vi låser alltid alltid bilen utom denna gång.

  Jag ringde polisen, spärrade social security number på diverse olika ställen och beställde tid på USCIS för att försöka få en stämpel eller något eftersom mitt green card förstås fanns i plånboken också. Spärrade alla kort osv.

  Polisen kom och han sa att ofta så är de enbart ute efter kontanter eller kredit kort. Och vi visste att de använt mitt kort på bensin macken en kvarter upp så W och polisen gick upp dit för att se om man kunde se kamera övervakningen eller så. De letade i soporna, för polisen sa att de oftast bara tar vad de vill ha och sedan slänger resten, och att man ofta kan se ett "spår" av saker kastas ut från plånboken medan de går. W och polisen gav nästan upp när W gick förbi en bänk ett kvarter upp och där låg mitt busskort bara rätt upp och ned!! Sedan gick de lite längre och såg min plånbok på en postlåda....tom förstås. Gick runt hörnet och inget mer. Precis innan de skulle gå kollade polisen soporna i närheten, och där i botten av tunnan låg mitt träningskort, försäkringskort, staff card, greencard, SSN och lite andra medlemskort. Sån jäkla tur!!
  Hoppas du också hittar alla dina kort, ofta har de ingen aning om hur värdefulla SSN och greencard verkligen är.

  Jag lämnar alltid SSN och green card hemma nuförtiden...även fast man prompt ska ha greencard i plånkan. Screw that säger jag om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä fy vilken hemsk historia. Verkligen en mardröm. Men samtidigt vilken otrolig tur att ni hittade allt. Ja, de förstår nog inte hur viktigt SSN och Green Cards osv är, eller så bryr de sig bara inte. Bara tanken på all tid det skulle ta att fixa allt i plånboken gör en ju helt matt.

   Jag trodde att man inte skulle ha Green Card i plånboken, men det ska man alltså?

   De ringde från mataffären morgonen efter jag varit nere och letat i buskar osv. och sa att min plånbok låg i deras kassaskåp och ingen av de anställda hade vetat det när jag var och frågade efter den dagen innan.

   Så jag fick tack och lov tillbaks plånboken med allt vad den innehåller. Jag är så otroligt lättad.

   Ska dock lägga ut SSN korten. De ska man inte ha i plånboken eller hur?

   Radera
  2. Ja man ska ha green card i plånboken, så jäkla löjligt eftersom de är en värdehandling (i mina ögon). Har sett på tex visa journey forum att man ska ha det, men ibland att folk har en inplastat kopia i plånboken istället. Då vi blev godkända på intervjun så sa hon som intervjuade oss: Och kom ihåg att du ska ha green card i plånboken hela tiden, och inte någon kopia. Så det är det som gäller antar jag...

   Precis, SSN ska man INTE ha i plånboken! Stulen identitet ska ju vara det absolut värsta som kan hända. Det kan helt förstöra hela livet i princip för folk.

   men så skönt att du fick tillbaka plånboken iallafall!

   Radera
  3. Ok SSN korten kommer läggas ur plånboken snarast. Tack!! Jag tänkte att man kanske kunde stjäla identiteter från andra från bara ett ID, vilket man kanske kan men det är väl mycket lättare så klart om SSN korten finns där också.

   Tack igen för all info!!! :)

   Radera