onsdag 21 september 2011

Loppor

Något som ni ska vara riktigt glada för i Sverige är att det inte finns loppor. Dessa fruktansvärda varelser som ser så hemska ut och som biter en så man kliar ihjäl sig. Dessa loppor transfereras in i husen genom folks husdjur. För att få bort de så får man behandla husdjuren med medicin (Frontline eller Advantage). Man klämmer ut medicinen mellan djurens skulderblad (vilket oftast är en jätteprocess med våra katter) som i sin tur sedan ska ta död på lopporna, loppornas ägg och larver. Äckligt det låter eller hur. Är du äcklad så sluta läs nu.

Ibland kan man få ett loppinfesterat hus och då är det inte roligt kan jag berätta. Vi har det nu, men är på god väg att få ut djävulsvarelserna. Vi har behandlat katterna flera gånger och sprayat huset med loppmedel som ska ta död på de. De idioterna överlever allt verkar det som. Jag vet inte hur många gånger vi ska behöva spraya. Ett annat medel man kan ta till är att loppbomba huset som det kallas. Man släpper alltså lös en loppbomb som utlöses, och man ska då inte befinna sig i huset. Vi kanske får göra det med för att bli av med lopporna. 

Den första gången som jag kom i kontakt med loppor var för jättemånga år sedan nu, runt den tiden vi köpte katterna  (vi gillar att skoja och säga att vi köpte katterna och de var billiga och bra så ett riktigt kap. Jag vet, vi är töntiga), vilket var 6 år sedan. Jag höll då på att dö av skräck när jag såg att något kröp på mina katter. Det hade gått så långt då att man riktigt kunde se de gå runt på kroppen. Jag fattade inte vad det var först, för i Sverige så hade vi aldrig loppor, och vi hade alltid en massa djur. Eric förklarade och jag googlade de, och höll på att gå nerför räkning, när jag såg hur de såg ut i närbild osv. Jag kastade mig till affären och köpte allt de hade för att bli av med lopporna. Jag försökte tvätta katterna med lopp schampoo, och det lyckades ju inte alls. Det var rent katastrof hemma. Sedan så fick jag höra om medicinen som man sätter bak på deras nackar och lyckades då bli av med lopporna.

Jag har dock sett att de gör reklam hemma i Sverige för lopp medicinen, Advantage och Frontline, så jag kanske har fel, loppor kanske alltid har funnits i Sverige och folk har användit medicin för husdjuren osv. Detta är i alla fall något som man får räkna med om man har husdjur och bor i södra Kalifornien. Jag kan dock säga att jag har kommit långt sedan mina första träffar med loppor. Nu kan de bita mig hursom och jag bara smäller bort de. Blir inte hysteriskt äcklad längre. 
Tänk så man kan vänja sig.

Lopporna älskar denna mannen
Ville inte lägga in en bild på en riktig loppa. De är för äckliga.


1 kommentar:

  1. BLÖÖ!!! Äckligt! Vet inte hur statusen är med loppor här hemma i Sverige... Löss har vi ju... På dagis framför allt - men det lär ni ju bli varse om ett par år! ;)Ingen aning vad det är för skillnad... Här pratas det mer om fästingar... RIKTIGT jävla äckligt faktiskt... + att man kan bli sjuk av dem! Annat var det när vi var små - aldrig några skadedjur fast man alltid var ute i skog och mark och smutsade ner sig. Ja, visst var allt bättre förr!? ;)

    SvaraRadera