tisdag 2 april 2013

Påskhelgen

Påskhelgen som gick var verkligen jättemysig. Vi hade familjen Welsh över på frukost som tyvärr blev brunch/lunch stället. Jag gav mig nämligen på att göra eggs benedict med lax vilket jag aldrig gjort förut. Tog mig säkert nära tre timmar att få ihop allt. Det blev ganska lyckat i alla fall. Penelope och Violet fick varsitt påskägg. Jag var så glad för jag hittade exakt sådana ägg på World Market som vi har hemma.

På eftermiddagen mötte vi upp med Susanne, Lenny och Skyla på stranden för en picknick. Det blev verkligen en kanondag när solen väl kom fram. Susanne hade gjort supergoda smörgåsar och hade med sig vin. Jag tog med mig cupcakes (i och med att jag har fått dille på det) men tyvärr såg de inte kloka ut för Eric var den som transporterade de. Hoppas de smakade bättre än de såg ut i alla fall :). Jag tog också med en laxröra för kex. Någon som verkligen älskade den var Skyla haha. Vi tittade bort en sekund och då hade Skyla tagit plastkniven till röran och sög på den haha. Har alltid lika trevligt med de.

Påsken firas här på söndagen och inte lördagen. Vi brukar varje år gå till the "Sunken Gardens" vid rådhuset här i stan då de har en mässa där varje år. I år spöregnade det. Det brukar nästan aldrig regna så här mycket. Eric trodde att det skulle lugna med sig så han tyckte vi skulle gå. Jag hade på mig sandaletter. Så sjukt! Det slutade aldrig regna så vi vände i princip och gick tillbaka hem. Sedan så åkte vi upp till Erics föräldrars hur och åt påskmiddag. Jättehärlig helg verkligen. Hoppas ni hade en fin påskhelg ni med. Jag var så avundsjuk för jag vet ju att alla är lediga hemma. Det är man dock inte här.

Jag kunde inte låta bli. Lite stolt över benedicten är jag :). Det var verkligen lättare sagt än gjort. 














12 kommentarer:

  1. Vilken härlig påskhelg! :) Så himla mysigt att spendera den med vänner och familj. Laxröra lät väldigt gott - har du ett speciellt recept du följer?

    Typiskt att det skulle regna dock, det brukar ju nästan alltid vara sol här i Cali!

    Hoppas du får en trevlig vecka, kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag veeet hur typiskt kan det blir. Det receptet jag följde var det här;

      http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/smoked-salmon-spread-recipe2/index.html

      Tack detsamma :). Hoppas du får en supervecka du med. Kram

      Radera
  2. Så mysigt! Jag gillar traditioner - synd att ni fick vända! Men vi fick inte se några bilder på påskäggen! Är det samma grej med äggen och letandet där borta? Och målar ni ägg också? Laxen ser super ut - lax är gött! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag veeeet fasen. Ångrar att jag inte tog några kort på de. Det är exakt sådana som vi har hemma du vet. Du hade de på ett av dina kort i en av bloggarna. Japp mycket äggletande (men vi bestämde att vi väntar tills nästa år) och mycket målande. Eller mer vanligt än målande är nog hur de färgar äggen istället.

      Hoppas ni hade en jättetrevlig påsk :). Kramis

      Radera
    2. Jag färgar också ibland - blir jättefint med vanliga råvaror som gurkmeja, blåbär eller rödlök till exempel! Vi hade det alldeles ljuvligt i helgen! :D

      Radera
  3. Vilken fullspäckad påskhelgen, med en massa roligt bara förstås! Härligt att kunna gå till stranden i klänning. Halleluja säger jag när lite sol värmer oss i stora jackor här uppe! Cupcakesen var säker jätte goda. Blev förresten lite sugen på att köpa cupcakes decoration tools (finns ju så mycket sånt här) och sätta igång och baka, på "allvar" :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhhh men snart så kommer ju värmen dit också, då blir det ju sådär idylliskt. Så fint i Maine. Ja gör det. Jag har blivit helt besatt av att baka cupcakes. Det är ju så roligt :).

      Radera
  4. Happy belated Easter!! Later som ni haft en toppen helg! och vara pa stranden ser ju inte helt fel ut heller... *avis* :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma :). Nej det var verkligen inte helt fel :). Hoppas ni har haft en härlig påskhelg. Kram

      Radera
  5. Underbara bilder, ser härligt ut trots lite regn ;) ...vi hittade också "svenska" påskägg på worldmarket, Erik ville ha ett, men det fick han inte för att han är för gammal hahaha ;)

    Dina Benedicts ser riktigt goda ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha stackars Eric ;). Åhhh vad snäll du är. Jag kämpade i kanske hela 3 timmar haha

      Radera
  6. THose eggs benny were glorious!
    miss, hope you are feeling better

    SvaraRadera