onsdag 8 oktober 2014

Helgen

Har precis kommit tillbaka efter en pers av magsjuka. Usch alltså, det är ju för äckligt och man blir ju helt lamslagen. Det kom över mig i söndags som en ångvält. Det gick så fort. Jag började bli extremt trött vid 21:00 på söndagkvällen och lade mig i sängen. Kort efter det så körde det igång och det för fulla tag. Nu ett par dagar senare känner jag mig mycket bättre. Usch jag hatar verkligen att vara sjuk men nu är det på uppgång i alla fall. Ingen annan är sjuk tack och lov. 

Det värsta med att vara riktigt sjuk nu för tiden är att man inte riktigt får lova att vara sjuk då man har små barn som inte låter en vila. I måndags fanns det dock ingen chans att jag skulle ha kunnat ta hand om de. Tack och lov fick vi tag på en dagmamma som vi känner som kunde ställa upp. I tisdags stannade Eric hemma från jobbet och tog hand om de små. Det är sådana här gånger jag önskar att vi bodde närmare mormor och morfar. Självklart i andra fall också, men då kunde både barnen och jag ;) bli omhändertagna.

Helgen var lite roligare än magsjuka i alla fall. På fredagen hade vi en barnvakt som kom över (samma som kom över då Eric fyllde år - det gick ännu en gång bra. Känns så skönt!) och vi gick ut på födelsedagsmiddag för min kompis. Kvällen blev ung då vi var två trötta föräldrar. Vi gick hem och myste efter middagen då alla fortsatte ut på klubb. Vi slocknade på en gång. 

Det vackra födelsedagsbarnet uppe till höger och i mitten nedan!

I lördags så hade Lilja sin första simlektion på YMCA. Det var bara en annan liten kille i hennes klass. De lär sig att bli bekväma i vattnet mer eller mindre. Eric var med henne i vattnet medans jag satt och tittade på. Jag var så stolt över henne. Hon lyssnade på allt som läraren sa och kunde i princip göra alla övningarna. Så gulligt! 


Efter simlektionen åkte vi och käkade för att sedan åka förbi pumpkin patch. Japp det är den tiden på året igen. Jag verkligen älskar hösten med allt vad det innebär som Halloween, mycket mys inne med bakning, Thanksgiving, mörker och regn. Tyvärr så har vi inte sett så mycket av något regn här det senaste. Det är istället runt 40C varmt varje dag. Vi höll på att förgås på pumpkin patchen. Det är inte roligt längre alltså. Alldeles för varmt. Det är ju nu man vill börja ta på sig varma gosiga tröjor, snygga stövlar och vara inne mer och mysa. Men nej inte här i Kalifornien. Här är det högsommar som aldrig förr. 

På den här pumpkin patchen så har de djur som man kan klappa.


Mina två änglar!

Då det är högsommar här så fanns det ju inte direkt något annat att göra än att åka till stranden på söndagen. Först åkte vi till ett mysigt litet matställe i Carpinteria, Padaro Lane (bra turisttips) där det är väldigt barnvänligt. De har en stor sandlåda ute på gräset där barnen kan leka medans alla vuxna sitter på picknickbord runtom. Planen var att vi skulle gå till stranden som ligger alldeles bredvid Padaro Lane men Eric hade glömt att lasta in parasollerna i bilen så vi fick åka hem och hämta de innan vi gick till stranden som ligger alldeles nedanför där vi bor. Det var så varmt och härligt och för att inte tala om vattnet. Jag är en sådan som knappt aldrig går i men gud vad gott det var. 


Lilja hittade en kompis.



 Hoppas ni alla hade en bra helg. Nu är det snart dags för en till :)

9 kommentarer:

  1. Guuud vad härligt det ser ut på stranden!! Hur varmt är det i vattnet så här års? Som svensk är man ju lite tuffare vad gäller kallare temperatur och kan även uppskatta badande mer, tycker jag.
    Fortsätt krya på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha jag är en sån mes när det kommer till att bada. Tar år och dag för mig att komma i hela jag. Jag skulle tippa på att det kanske var en 22 grader eller så. Tack, helt återställd nu :)

      Radera
  2. Vad mysig ni har det :) Har hört ryktas om värmeböljan ;) Här är det typ 15 C, sol och blå himmel, rätt perfekt höstväder!

    Märkte att flera av mina tidigare kommentarer inte verkar ha kommit med ... vet inte varför, men skrev inget stötande ;) så antar att du inte raderat dem ;)

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhhh vad avundsjuk jag blir på ditt höstväder. Vi har haft det mulet hela veckan men idag så kom solen fram igen. Vill verkligen känna av lite höst nu.

      Jo alltså Gabriella dina kommentarer var allt ganska så stötande. Jag kunde ju inte annat än att radera. Jag menar du vet ju själv vad du skrev haha :). Nä har ingen aning. Verkar som att det har hänt andra också. Irriterande.

      Radera
    2. Hahaha, ja eller hur :) ... ska dubbelkolla i framtiden att jag kommer ihåg att skriva in koden så kommentaren publiceras ;)

      Radera
  3. vad underbart det ser ut allt! Ja, inte magsjukan då, men resten! Älskar också denna tid på året då man får mysa hemma lite med te och mjuka sockor :) Och så Halloween så klart!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes snart är det Halloween. Vad ska du klä ut dina barn till? :)

      Radera
  4. Ooo! I år blir det Pippi för storan och en söt apkostym till lillen! Älskar Halloween! Vad blir dina små guldklimpar utklädda till?

    SvaraRadera
  5. Nu har det iof sig gått ett par månader sedan du skrev ovanstående blogginlägg men jag såg på svensk tv häromdagen att ni tom hade fått snö i norra Kalifornien. Bor själv på Öland (året-runt-boende) o här har vi fortfarande ca 10 grader (Celcius) varmt om dagarna.

    Vad har ni för vattentemp i Stilla Havet? Var o skulle bada på Venice Beach i augusti men där var det lika kallt som i de norska fjordarna.

    Ha det bra!

    SvaraRadera