fredag 4 september 2015

Hallå i Stugorna

Japp, here we go again... jag är tydligen en periodare på fler sätt än ett. Det här med att blogga verkar ju gå i perioder för mig. Ibland har man en period då man liksom inte hinner med och ibland känns det skönt att vara lite privatare i denna väldigt öppna värld där alla vet vad man gör hela tiden. Det är ju inte så att jag lägger upp varenda liten bit av vår vardag men det känns ibland som lite för mycket, men sedan så ändrar jag mig igen och tycker det är väldigt kul att dokumentera vad vi gör från och till, speciellt för familj och vänner och så klart om man själv vill gå tillbaka i tiden och läsa vad man har haft för sig. För att inte tala om hur roligt det måste bli för Lilja och Sofia att läsa när de växer upp. Det blir nästan som en dagbok.

Livet går sin gilla gång här. Det har varit väldigt varmt den senaste tiden, nästan 40 grader, för varmt för min smak, men den senaste veckan så har man känt en aning av höst i luften, en liten aning i alla fall. Speciellt imorse. Vi åkte till parken och träffade ett par vänner. Innan dess åkte vi alla och köpte kaffe och jag köpte årets första Pumpkin Spice Latte. Det är något speciellt med den första för säsongen. Hösten har då officiellt gått av stapeln och ingen är gladare än jag. Hösten är så mysig med mycket pyssel, bak, ljus och mys inne. Ja vi får väl se hur mycket höst vi faktiskt får här i år. Förra året kändes det knappt som att vi hade en höst för det var så varmt men i år, då det har varit så torrt, så ska vi tydligen vänta oss en El Nino. Hoppas! Hoppas! 

Vi har inte gjort några direkt större grejer i sommar. Vi åkte på en campingtur som var väldigt rolig men annars så har det inte varit något ut över det vanliga. Vi skulle ju som sagt ha åkt till Sverige men vid flyttade resan till jul istället. Eller vi har inte bokat om den ännu men det är planen hittills i alla fall.

Nu när september är här så kommer mycket gå tillbaka till våra rutiner igen vilket jag är glad för. Jag gillar rutiner har jag förstått :). Jag funderade på att sätta Lilja på förskola i höst men vi kommer nog vänta tills våren med det. Vi tycker om våra rutiner med våra klasser som vi tar varje vecka, som simlektioner, Svenska Skolan, musikklasser, ballett osv. Jag vet att hon verkligen vill börja men vi kör till våren istället. 

I helgen så ska vi ta Lilja att rida. Hon är så exalterad över det här och har snackat om det i månader. Tydligen känner någon som vi känner någon som har en häst som hon kan få rida på så det ska bli roligt. Det är också långhelg här i US då det är Labor Day på måndag och då ska det firas för då fyller minsann ERIC år!!!! Han fyller på tisdag men vi ska fira honom med familjen på måndag så det ser vi  fram emot. 

Hoppas ni alla har haft en underbar sommar och nu välkomnar den mysiga hösten. Kram

Tog den här bilden idag när vi gick en promenad. Inte fy skam eller hur? Plus det ser kanske inte så höstligt ut för er men för oss är det en liten förändring i alla fall :).

1 kommentar:

  1. Du är inte ensam om periodandet. :) Men det är ett sundhetstecken - finns annat i livet! Alltid toppen när du är här i alla fall! :)

    SvaraRadera