onsdag 30 september 2015

Inte långt kvar tills Halloween nu...

Fyyy alltså, jag måste ha fått mig en släng av barnens magbacill för jag har känt mig riktigt blaha idag. Som väl var så mår bägge två jättebra idag. Jag tog de till och med till gymmet men där kände jag riktigt hur jag inte orkade med. Nu sover Sofia och Lilja och jag sitter och kollar på film. En Halloweenfilm.

En av mina absoluta favoritholidays är utan tvekan Halloween. Nu ser man en massa dekorationer i affärerna och snart så är det dags att sätta ut sina egna dekorationer. Den 1:a oktober har jag bestämt att jag ska dekorera. Imorgon med andra ord :).

Jag kommer ihåg när det började firas litegrann i Sverige. Det var runt när jag var 17 år gammal tror jag. Alltså många herrans år sedan! Vi kände en tjej som varit gift med en amerikan och vi blev bjudna till en Halloween fest som jänkarna drog igång. Jag klädde ut mig till en maffiaboss haha. Herregud alltså och min kompis klädde ut sig till en Barbie (hon lånade mina gamla danskläder) och så låtsades vi att vi var ett par haha. 

Under årens lopp så har ju kostymerna ändrat sig och varit en aning risque kanske men nu när man har barn så är det andra bullar. I år så är planen att Lilja ska vara Elsa från Frozen filmen. Det finns liksom inget annat alternativ för henne så det får bli Elsa. Hennes syster ska inte vara Anna som man skulle kunna tänka sig falla naturligt, nej Lilja har bestämt att hon ska vara Olof (snögubben från filmen). Sedan vill hon att jag ska vara Anna och Eric ska vara Kristoff. Jag har redan fixat med barnens kostymer så nu får jag försöka få ihop våra. Vi har ju tid på oss så klart. Är ute i väldigt god tid i år känner jag. Jag planerar att gå till loppis för att få ihop våra kostymer. Finns inte en chans att jag ska spendera en massa pengar på min och Erics kostym. Som sagt Halloween är inte som förr i tiden. Eric bad mig vara Elsa istället för Anna och att jag skulle försöka sexa till kostymen lite. Nja, nej tack. Inte när man är ute och ska trick or treata med barnen. Hur skulle det se ut!? :)

Det verkar som att Halloween har blivit väldigt stort i Sverige den senaste tiden. Ska ni klä ut er? Har ni  några planer?5 kommentarer:

 1. Blö - hoppas du känner dig bättre!

  Dekorera och klä ut sig - så jädrans skoj! :) Men här hemma har Halloween-firandet inte spridit sig i någon stor utsträckning. Det förekommer väl lite pynt och det finns säkert de som har fester men det har inte blivit riktigt stort än... Inte om man ser till hela landet i alla fall. Och det är ju många år sedan det först dök upp så det går inte så fort... Vi får väl se hur det urartar på sikt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst är deeeeeet!!!??? Maskerad är ju så kul. Ok perfekt at få en rapport på Halloween statusen direkt ifrån Svedala :). Trodde det hade blivit större men men..det är ju verkligen inte svenskt!

   Radera
 2. Jag älskar också Halloween och jag är SÅ glad att den infaller på en lördag i år!! Vad kul man kan ha! Halloweenfest och sen gå ut på gatorna! Bästa nu vore om det blir en alldeles fantastisk och lagom kall dag också! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaa, håller tummarna för att det kommer vara lite lagom ruggigt sådär :). Förra året höll vi på att svettas ihjäl i våra kostymer :(

   Radera
  2. Hahahaha - DET problemet har vi inte här hemma i alla fall! ;)

   Radera