fredag 7 oktober 2011

Pregnant Head

Ok, något fruktansvärt som jag har läst om är något som kallas "Pregnant Head." Jag vet tyvärr inte vad det kallas på svenska. Det värsta är att jag funderar starkt på om detta syndromet har kommit över mig. Det är något som förändrar ditt utseende i ansiktet så pass markant under graviditeten att du knappt kan bli igenkänd i vissa extrema fall.

Jag har inte känt igen mig på senaste tiden när jag har tittat i spegeln. Jag tycker hela mitt utseende har ändrat sig, och inte är det till det bättre. Den här lystern som gravida kvinnor sägs ha tycks helt ha gått förbi mig. Jag har alltid tyckt att jag sett ok ut och det har inte varit något mer med det, men nu är varje dag en ful dag för mig. Jag vet att det här låter säkerligen väldigt fåfängt, men jag måsta få vara ärligt och berätta om den inte så trevliga sidan av graviditeten. Självklart så finns det inga ord i världen som kan beskriva hur otroligt glada både jag och Eric är att denna lilla varelse kommer komma ut om ett antal månader, men vägen dit är inte alltid rolig. 

Sist gång vi var hos dokorn så hade jag på listan att fråga henne om detta syndrom. Jag frågade om jag var i en start fas till det som kallas "Pregnant Head." Hon började skratta och Eric också. Hon verkade inte veta vad det var ens så jag fick förklara i breda termer; ditt ansikte kan vidgas, näsan osv. Hon sa till mig att det kan hända att man binder så pass mycket vatten i den sista fasen i graviditeten att man sväller upp, och att utseendet kan temporärt ändra sig. Hon trodde inte att jag hade dessa symptom, men jag är inte övertygad.

Har ni några erfarenheter från det här? Är det här bara en myt?

Bethenny Frankel är ett exempel.


4 kommentarer:

 1. När du skrev pregnant HEAD så tänkte jag först på den mosiga hjärna som jag upplever just nu pga hormoner och sånt. ;) Men så läste jag mer och måste säga att jag aldrig hört talas om mer än det som din doktor sa, att man samlar på sig vatten och går upp i vikt under graviditeten. Och de flesta rundar väl till sig lite runt ansiktet, men det försvinner ju oftast sen när bebisen kommit ut.

  SvaraRadera
 2. Haha samma här. Gud vilken mosig hjärna man har. Jag glömmer jättemycket nuförtiden. Tur att man är en van planerare som skriver ner allt som måste göras.

  SvaraRadera
 3. Ja samma här, allt får jag skriva ner, annars glöms det bort. :/ Och inte blir det bättre sen har jag hört, med amnings-hjärnan man får då... ;)

  SvaraRadera
 4. It doesn't happen till the end Linda and you look normal!!!

  SvaraRadera