måndag 3 oktober 2011

Vad har jag lärt mig i mina 30 år?

Ok, så jag är ju som sagt 30 nu och har varit ett tag till och med. Men vad har jag lärt mig egentligen. Någonting, får man ju hoppas. Här är en liten lista som jag kom på lite snabbt. Hade jag suttit längre så hade den säkert blivit längre.

1. Gör ingenting som du egentligen inte vill göra. Missuppfatta mig rätt. Självklart så måste man ibland göra vissa saker som man inte vill; som till exempel att gå till ett födelsedags party man absolut inte vill gå till, men i det stora hela så ska man inte göra saker som man inte vill. Man måste lära sig att säga nej, vilket jag alltid har haft svårt för, men som har blivit lättare på äldre dagar ;).

2. I det stora hela sa ar det din familj som består. Familj är nog det som ligger mig varmast om hjärtat av allt som skulle kunna ligga en nära om hjärtat. Det är det viktigaste för mig i hela världen. När allt kommer omkring så är det de människorna som kommer finnas där för dig. Din familj.

3. Vänner kommer och går men de bästa består. Jag kan skatta mig väldigt lyckligt lottad. Jag har de bästa vännerna man kan tänka sig. Jag har hellre färre och bra vänner än en massa bekanta.

4. Förlåt människor. Att gå och känna avsky eller till och med hat mot människor skadar oftast bara ensjälv mest. Det är inte värt det att lägga ner så mycket energi på något som kanske inte betyder så mycket i det långa loppet ändå. Det bästa man kan göra mot någon som gjort en ont är att förlåta de.

5. Av någon anledning så verkar det som att man blir räddare med åren. Ja, jag måste säga det. Håller ni med mig? Jag har blivit så harig på äldre dagar. Det har väl säkert en hel det att göra med att man inser faran med vissa saker på ett annat sätt. Man inser att om man ramlar nedför stupet så kan det vara kört. Nämen jag brukade kunna kasta mig utför backarna när jag först försökte lära mig att snowboarda, nu ser jag ut som värsta tönten i backen. Har också fått sprutskräck de senaste åren. Jag skriker rakt ut när nålen går in.

6. Ödsla inte tid på idioter. Livet är absolut för kort för det. Man kommer träffa på så många stollar under årens lopp att man kan inte spendera energi på människor som beter sig som idioter, på vilket sätt det än kan vara. Nej, gå vidare bara.

7. Bry dig inte om vad andra tycker. Jag har alltid brytt mig om vad andra tycker och nästan känt det som att alla tittar på mig och undrar vad jag gör. När man inser att världen inte snurrar runt en själv så blir det lättare att förstå att alla gör sin egen grej och allt handlar inte om en själv.

8. Haka inte upp dig på småsaker. Pick your battles. Detta är så viktigt, speciellt i förhållanden, kompis förhållande liksom romantiskt förhållande. Om man hakar upp sig på saker non-stop så kan det bli ens död. Man kan göra det hela tiden. Det är viktigt att släppa mindre viktiga saker.

9. Ha inte förväntningar av människor. Går man runt och förväntar sig att människor ska göra precis som man vill hela tiden, kan man spendera resten av livet att vara besviken. Det kommer aldrig hända. Människor kommer aldrig att kunna leva upp till ens förväntningar. Det är bättra att betrakta något bra eller roligt som händer som en bonus istället.

Jag var på Happy Hour häromdagen med mina jobbar kompisar. En av de sa till mig att jag inte beter mig som att jag är 30 år. Jag frågade om jag uppfattas som omogen, men de sa att det gör jag verkligen inte men att jag har en yngre själ och att jag borde se de som något positivt. Och det gör jag ju. Men visst trodde man när man var 21 att man skulle bete sig annorlunda vid 30 än man faktiskt gör. Jag kan ju inte prata för alla men så är det för mig i alla fall. Jag tror inte man ändras så jättemycket under åren faktiskt förutom att man får mer erfarenhet och förhoppningsvis blir lite visare.

Vad kan ni addera till listan?
2 kommentarer:

  1. Haha minns du ditt motto från gymnasiet? :p

    SvaraRadera
  2. Ja haha. Man måste aldrig någonting :)

    SvaraRadera