söndag 21 oktober 2012

Crock Pot

Jaaaa jag är så glad. Har precis investera i en crock pot som jag har velat ha jättelänge.

TADAAAAA!!!!

För första gången någonsin så försökte jag mig på att laga en stek. Jag har preparerat allting och lagt det i crock potten nu som jag tänker sätta på imorgon på låg värme i 8-10 timmar. Hur underbart kan det inte vara att komma hem från en lång dag på jobbet till middag som är klar. Jag tänkte ta att dela med mig av receptet hittills. Jag har ju som sagt inte gjort den ännu utan får ju reda på hur den smakar imorgon efter jobbet. En sak som jag får nämna här också är att när jag lagar mat så följer jag ibland ett recept men aldrig till punkt och pricka utan gör lite som jag vill och häller i hur mycket kryddor osv som jag vill ha. Så ta dessa mått på ett ungefär. 

Först och främst så får man ju köpa sig en stek. Jag köpte en jättefin stek från storvauhuset COSTCO. 
Det första jag gjorde var att tvätta av den och torkade den torr med hushållspapper. Sedan så kryddade jag den som jag gillar med salt, peppar och en stark cajun krydda. Därefter så brynde jag den i smör i stekpannan. 


När steken bryndes så skar jag upp en massa lök (jag använde gul lök), morötter, selleri och potatis. Här kan man ju skära upp det som man tycker om. Jag skär väl upp kanske 5 st morötter, 5 st stora selleri och kanske 7 st små potatis. Potatisen skar jag i bitar och lade i vatten som får ligga där över natten tills det är dags att starta. Löken lade jag på botten i crock potten (herregud snacka svengelska).


Sedan så lade jag steken uppe på löken.


 Därefter så spredde jag sellerin och morötterna över steken. Över detta hällde jag kanske 3-4 dl köttbuljong.


 Imorgon bitti kommer jag att addera potatisen och även, rosmarin och 1-2 lagerblad. 

Fortsättning följer. 

5 kommentarer:

 1. Oh så trevligt! Tänk om man kunde tittat in på en bit mat! :) Så hur blev det? Gott? Exakt vad är en Crock Pot? Det ser ut att vara några knappar på den? Fancy! :D Tänk vad gammal du håller på att bli... ;) Politik och söndagsstek! :D PUSS!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gud tänk så roligt!!! Haha jaaaa men kan vi inte bli gamla ihop???!!! Jag börjar bli jättegammal!!! Du med?

   Radera
  2. Oj glömde svara på vad en crock pot är. Försökte översätta det men det fanns inte. Det är en elektrisk gryta som poängen är att man ska kunna laga god mat enkelt under många timmar. Man slänger i allt man vill laga och sätter på den. Det är i princip så enkelt. Jag har blivit besatt.

   Radera
 2. Jag åldras mer än gärna med dig vännen! Flytta hem...! Jag börjar absolut inte bli gammal... Jag har varit gammal hela tiden! ;) Eller i alla fall gammaldags! :D Verkar som en smart grej den där crocken. Allt som underlättar matlagningen är ju välkommen! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju faktiskt sant. Jag tycker om dig som gammal :), som du var från barnsben. Du den där crocken eller vad man nu säger är nog det bästa som hänt mig på länge.

   Radera