tisdag 16 oktober 2012

Oj oj oj vad tiden går. Lilja är redan 7 månader!

Min lilla mus har redan hunnit bli 7 månader och jag har inte uppdaterat denna utveckling. Fy alltså. Har tyvärr inte hunnit eller orkat men det får det bli ändring på.

Den 10:e oktober blev lilla Lilja hela 7 månader gammal. När jag inte trodde att det skulle kunna bli roligare än det redan var så verkar det som att det blir roligare och roligare för var dag som går. För att inte tala om att denna lilla flicka utvecklas så snabbt att man knappt hinner med. Har du själv barn så kan jag starkt rekommendera dig att ta kort, ta kort hela tiden, varje dag, varje minut av varje dag. Nämen kanske inte så överdrivet. Men min poäng är att det kommer gå förbi så fort att du kommer inte komma ihåg dessa olika stadier såvida du inte dokumenterar de. 

Min lilla smurf kryper redan. Hon började redan krypa när hon var sex månader gammal. Det tog henne ett bra tag att komma ifrån det där stadiet där de bara står frustrerade och gungar fram och tillbaks. Till slut så tog hon ett steg eller knä steg eller vad man nu ska säga. Ett tips är att hålla en leksak precis inom räckhåll för de små smurfarna så att de blir frustrerade nog att de tar ett litet knä steg framåt. 

Dagmamman skickade denna bild :)


Liten kan sitta upp nu också :) med oss vid matbordet.

Hon har även börjat prata en hel del. Det är nästan aldrig tyst längre. Den bästa tiden får jag nog säga är morgnarna då vi hämtar in vår lilla mus från sin säng och lägger henne mellan oss med en liten flaska välling och gosar. Hon brukar oftast somna om (tack och lov) men när hon sedan vaknar så börjar hon prata om allt mellan himmel och jord. Höga toner blir det emellanåt också. Hon är dock hur snäll som helst för när jag sedan gör mig iordning för jobbet så ligger hon bara där och pratar för sig själv. 

Leslie tog den här bilden med sin fina kamera.
 Hon har börjat bli lite mammig får jag väl säga. Lite manipulerande har hon blivit. Hon kryper gärna efter mig och kör med ett falskt gråt, så att jag ska hålla henne. När jag tar upp henne utbrister hon alltid i ett litet suck och ett leende. Hon är super nöjd. Jag är nog lite dum som faller för det varje gång och det kanske inte heller är det bästa men men.


 En annan grej som är nytt är att hon har börjat bli rädd för saker. Häromdagen blev hon jätterädd när vi åkte genom biltvätten. När de stora rullarna åkte förbi hennes fönster. Hon kan också bli rädd om hon hör ett högt ljud osv. 

Oooo för att inte glömma att vi har börjat med vanlig mat. Det är jätteroligt för mig att se vad hon tycker om och vad hon tycker mindre om. Man ser det direkt på anisktsuttrycket. Vi har börjat med grönsaker som sötpotatis, morötter och ärtor. Det rekommenderas nämligen att man börjar med grönsaker, sedan går man till frukt och sedan kött.

Före  
Efter

Det bästa med denna lilla tjejen är nog hur glad hon är. Hon ler mot oss det första hon gör när hon öppnar ögonen på morgonen. Hon bråkar bara när hon vill ha något. Vi har verkligen haft tur med denna lilla bebis.

På smurfens 6 månaders check up. Fick A + :). Jag e rubbad. Mitt finger är med på bilden.
5 kommentarer:

 1. ÅÅÅÅh vad söt hon är! Och så stor hon har blivit! Hoppas verkligen du inte har fler sådana här uppehåll! :D Och jag förstår precis hennes skräck för biltvättar - jag var dödsförskräckt för dem när jag var liten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha :).. har du kommit över din skräck nu?

   Nä jag vet. Inga mer sådana här grava uppehåll.

   Radera
  2. Nja... Lite otäcka är de faktiskt... Det är något med de där borstarna och ljudet... Och att de rör sig framåt och bakåt... Hu... Jag har ett minne från när jag var liten av att jag står med en glass i ena handen (som jag fått för att hålla tyst) och min favoritgosehund i andra och skriker som en stucken gris... Dödsförskräckt helt enkelt!

   Radera
  3. Åhhhh haha stackare. Det minnet sitter kvar hos dig. Fy alltså.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera