torsdag 10 november 2011

Strong/Weird Pregnancy Cravings

Ni som har varit eller är gravida vet att man kan få otroligt konstiga eller väldigt starka frosseri attacker. Man måste bara ha något, säg choklad på direkten. Det går liksom inte att vänta. Man måste ha det på en gång.

Det jag suger extremt efter hela tiden är choklad. Det började med frukt med ett litet släng av choklad, men nu har det i princip övergått i bara choklad. Jag måste ha choklad, i stora mängder dagligen. Det har börjat visa sig på kroppen också tyvärr. Jag vet inte hur jag ska kunna stoppa detta suget. Det är så starkt. Alla säger till mig att bebisen antagligen behöver choklad så jag borde bara ge med mig och äta upp, men jag kan inte tänka mig att min lilla melon skulle behöva sådana mängder dagligen. Jag måste försöka lägga band på mig på något vis. 
 Någon som har några tips?

I början av gravidieten så hade jag jättesvårt att äta någonting. Det jag väl kunde äta fick bestämmas dagligen beroende på hur jag kände mig. Jag åt mest för att jag var tvungen. Nu när jag har kommit in i andra trimestern så är det andra bullar. Jag äter gärna allt i min väg.

Enligt forskning så toppas tydligen listorna av frukt och just det choklad, men sedan så finns det ju vissa som suger efter helt andra saker än choklad. Vanligt är också mjölkprodukter, starkt kryddad mat, sur frukt såsom gröna äpplen och salt godis, chips etc.Många udda sammanställningar och kombinationer av mat rapporteras  också, såsom det klassiska saltgurka och glass.

Många kvinnor slutar också suga efter mat som de innan graviditeten älskade att äta, men som oftast kommer tillbaks efter graviditeten. 

Sedan så finns det också kvinnor som begär väldigt udda oätliga saker som tandkräm, tvål, jord, kål, krita, cigaretter osv, viket kallas för pica. Dessa begär är ju väldigt ovanliga och kan vara väldigt skadliga för barnet, men förekommer som tur är inte så ofta. Man vet fortfarande inte vad som orsakar detta men man spekulerar om att det kan ha att göra med att kroppen försöker få i sig näringsämnen som saknas och som man inte får genom ens vanliga matkonsumption.

Jag tror att min mamma måste ha haft ett litet släng av pica för att hon har berättat att hon älskade att tugga på kaffesumpen och skalade apelsiner stup i kvarten för att äta det vita från skalet.

Jag tuggar ju hellre på det här...

än det här!!!
2 kommentarer:

  1. Tycker det låter helt normalt med chokladintag varje dag - välkommen till min värld! ;)

    SvaraRadera
  2. Caroline - Jag håller med, om man blir mer sugen på när man är gravid så skall jag nog hålla mig från det, för gud vet hur det kan sluta :)

    SvaraRadera