tisdag 28 mars 2017

Vad gör ni med den oändliga mängd teckningar från era barn?

Jag håller på att smälla av, av den enorma mängd, teckningar, projekt etc. som kommer in genom dessa dörrar och även skapas här hemma. Nu låter jag väl som en hemsk mamma kanske?? Men mängden är enorm!! Vad gör man egentligen med allt?

Självklart uppmuntrar jag mina flickor till att skapa allt från teckningar, målningar, till hemmagjorda konstprojekt och man vill ju spara allt... men kan man det? Och borde man göra det? Jag vill ju inte att de ska känna längre fram i livet att jag inte sparade alla deras grejer men jag tror det är en omöjlighet för mig att spara allt? Många gånger kan det ju vara bara ett eller ett par streck på ett papper som Sofia kommer med. Ibland har jag slängt sådana teckningar men jag kan inte hjälpa att känna magont när jag slänger de. Deras barndom får ju inte suddas ut, minnen måste ju finnas kvar, men vart drar man gränsen?

Vi har ett väldigt litet hus med väldigt lite förvaring så hittills har mitt system varit att hänga upp deras teckningar eller ställt upp deras projekt så vi kan se de i ett par veckor eller så (inte alla teckningar) och sedan lagt de i en liten låda som jag har för både Lilja och Sofia. När de blir fulla så lägger jag över de till vårt förråd som vi har på ett annat ställe här i stan'.

Men nu när bägge barnen går i förskolan två dagar i veckan så har det blivit oöverkomligt och jag vet inte vad jag ska göra längre. Deras lådor blir fulla hela tiden. Hur ska man organisera allt?

Vad gör ni med barn? Sparar ni allt? Sållar ni och bara sparar det bästa?2 kommentarer:

 1. Hej Linda!

  Tack för dina kommentarer på min blogg :-) Hoppas allt är bra med dig.

  Jo, vi åkte till typ Target eller Costco (Sams Club) och köpte stora plastlådor typ 1 m x 40 cm, med lock, och så satte vi dessa stora plastlådor på en hylla i garaget och när teckningarna hängt klart på kylskåpet lade vi ned dem i respektive dotters plastlåda i garaget. Över åren blev dessa plastlådor rätt fulla med skolprojekt, skolfoton, teckningar mm. och nu nyligen lät jag var dotter sätta sig med sin låda och rensa och bestämma vad de ville behålla. Det blev många glada skratt och kul för dem att gå down memory lane. Rekommenderas varmt! Du vet vilka lådor jag menar? De brukar vara i en ljus blåfärg och rymmer typ allt.

  Lycka till och ha en fin dag!

  Kram, Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anneli,

   Tack för din kommentar ☺️ och tips. Ja, det är ett liknande system som jag har själv just nu. Tycker dock att det fortfarande blir så otroligt mycket dock. Man kanske inte behöver spara allt, till exempel teckningar med två streck på etc. 🤔.

   Många kramar,
   Linda

   Radera