fredag 11 maj 2012

Inköp av barnvagn

Efter många om och men så har jag bestämt mig för att köpa en barnvagn som heter "BOB Revolution Stroller SE." Jag tycker att den verkar jättebra. Jag vill försöka få bort dessa överflödiga kilona som jag har dragit på mig och vill ha en vagn som jag kan springa med i all tänkbar terräng. Frågan är i och för sig om jag någonsin kommer att springa men hur som helst så kan jag väl gå mig igenom terrängen i sådana fall. Så idag så gick jag och Lilja på en prommis ner till en affär som heter Santa Barbara Baby. Det är ett par som äger affären som är jättetrevliga. De price matchar också vilket ju är superbra. Jag fick provköra ett antal vagnar. Herregud, jag kände mig ganska knasig när jag sprang på trottoaren för att bara känna av vagnen inför en massa bilar som körde på gatan bredvid. Men i alla fall, jag tyckte att BOB vagnen var det rätta valet. Så jag sa till de att jag kommer tillbaka senare när jag har pengar med mig.

När jag sedan gick därifrån så kollade jag Amazon och de hade vagnen för mycket billigare. Så jag bestämde mig för att gå tillbaks för att höra med de om de kunde matcha mig och det kunde de förutom med skatten. Med skatt så skulle det bli ungefar $40 mer än vad det totala priset på Amazon skulle bli, så jag fick tacka nej, för varje dollar är en dollar som jag behöver nu när man har en smurf. Då jag tackar nej så kastar sig mannen i affären iväg helt hysteriskt och sa inte ens hej då. Alla blev fruktansvärt konstigt och obehagligt. Så jag tog min smurf och drog därifrån. Jag skulle verkligen ha velat köpa vagnen av de så att jag stöder en lokal affär men kunde inte pga priset. Det är synd när sådana här stora företag tar över så totalt på lokal, och nationell marknad, men vad gör man liksom i dessa tider. För mig så är $40 något jag kan använda till blöjor. Sorry SB Baby.

Vad tycks?

1 kommentar:

  1. Det är så tråkigt! Man vill ju verkligen gynna småföretagare och lokala butiker men de har ingen chans att pressa priserna lika mycket som de stora jättarna! Och vad gör man då om man inte har obegränsat med pengar!? Jag försöker verkligen att handla hos mindre företag i möjligaste mån men ibland blir skillnaden helt enkelt för stor och man ska ju leva också... :(

    SvaraRadera