onsdag 13 mars 2013

Prep för födelsedagskalas

Det var så mycket inför Liljas 1 års kalas som var i söndags att jag har bara inte hunnit blogga den sista veckan eller så. Det var så mycket handlande fram och tillbaka under förra veckan och dagarna som ledde upp till söndag och så mycket att tänka på inför den stora dagen att jag fick skriva en massa listor? Listor är bäst! - Det bästa är att krossa av de!

I och med att liten hade öroninflammation så var jag hemma två dagar förra veckan vilket på ett sätt var bra för att jag hann göra köttbullarna och laxburgarna. Susanne var så snäll och hjälpte mig på lördagen att göra smörgåstårtan som verkligen blev hur fin som helst. Susanne är en riktig kock i köket! Emily, Phil och Leslie kom över på lördagen också så jag fick jättemycket hjälp av Emily och Leslie också på eftermiddagen då jag bakade två stora jordgubbstårtor med crème cheese frosting och sedan blev det även cupcakes med vit och rosa frosting. Emily har en massa maskiner för scrap booking, pyssel osv så hon gjorde små papputklipp av små söta fåglar, bokstaven "L" som i Lilja, och siffran "1" som i ett år så klart, som sattes fast i cupcakes med hjälp av tandpetare. Hon skar också ut små fina etiketter där jag kunde skriva vad all maten var.

Festen blev jättelyckad och jag har en massa bilder men väntar på att få de skickade till mig från olika källor. Jag får sätta in bilder när de trillar in.När allt var klart så lagade vi spagetti squash. Det var första gången jag testade det och jag måste säga att det var gott. 

4 kommentarer:

 1. Wow - vilka tårtor! Man kan nästa tro att det var studentfest eller något - inte födelsedag! :)

  Och ja - listor är väl underbart! Älskar listor! :D Men som svensk väljer jag att "bocka av " istället för krossa... ;) Svengelskan får du se upp med nu så Lilja lär sig rätt från början när ni ändå ska flytta hem snart... :D

  Ser verkligen fram emot bilderna från kalaset! :)

  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha ja, jag kör väldigt mycket svengelska. Inte lätt efter så många år här. Lilja ska som tur är gå i svensk skola en till två gånger i månaden när hon blir lite större som hon får den rätta grammatiken :).

   Bilder kommer :)

   Radera
  2. Ah - det känns tryggt! ;)

   Radera
 2. Älskar listor!!
  Vad roligt med ett lyckat kalas och skönt att du fick lite hjälp. Är de vänner, släkt?
  Smörgåstårtan ser väldigt fin och god ut!
  Jag väntar med spänning på bilderna... :)

  SvaraRadera