tisdag 5 november 2013

Underbara Big Chick

För ett tag sedan så fick jag reda på att min dagmamma skulle ta ledigt en hel vecka för att åka på semester. I och med att detta året har varit fyllt av fruktansvärt mycket sjukdom så blev jag så nervös för att jag kunde ju liksom inte vara hemma en hel vecka från jobbet. Vi har tyvärr inte många som kan sitta barnvakt för oss här i Santa Barbara. Önskar att mamma bodde här, så mycket enklare allt hade varit :). Så där går jag, jättenervös och orolig för hur det ska lösa sig. Vad händer då, jo jag frågar min vän Big Chick om hon skulle kunna tänka sig att bo hos oss den veckan och passa liten Smurfis, och hon säger ja :). Så Big Chick passade liten i en hel vecka. Jag är verkligen så tacksam!!! Så snällt verkligen. De två verkade ha det väldigt roligt under hela veckan. De lekte, gick till parker osv. Och jag kände mig så lugn där jag satt på jobbet i och med att jag visste att Lilja var i de bästa händerna.

Som ett litet tack i slutet på veckan så bjöd jag ut Big Chick på middag till valfri restaurang. Hon valde att gå till den mysiga lilla italienska restaurangen Ca’Dario. Av allt man kunde ha beställt på menyn så valde Big Chick lever haha. Jag förstår inte. Tyvärr var den inte speciellt god heller. Jag skulle faktiskt aldrig kunna äta lever även om jag har hört att det ska vara en delikatess. Ingenting emot er leverälskare där ute så klart.

Efter vår måltid så bestämde vi oss för att gå ut så att jag kunde vaporize en sekund (elektronisk cigarette), efter allt vin. Vi blev kvar där ute ett bra tag så när vi kom tillbaks hade de gett upp vårt bord till någon annan. De hade helt enkelt trott att vi sprang iväg utan att betala antar jag. Hur som helst de blev helt förskräckta och försökte lösa allt på bästa sättet. Vi blev erbjudna en massa gratis vin och dessert. Självkart tackade vi jag. Vi gick till deras grannrestaurang som är en bar/pizzeria och drack upp allt vin och all dessert :). Tack Big Chick för veckan!


6 kommentarer:

 1. "Tur i oturen" då kanske ;) Otur att levern smakade pecka, men vilken tur att få kompensation. Och vilken kompensation dessutom! :)

  SvaraRadera
 2. Så praktiskt! Och trevligt dessutom! :) Ja, jag hade inte heller valt lever... Näe... Inälvsmat är inte för mig! Men det låter som en lyckad vecka med avslutning på topp! :D

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig vän :) och roligt verkade ni ha ;) Lever är skitäckligt, en av de få sakerna jag inte tycker om. Men när jag var barn på semester i Polen fick mina släktingar för sig att jag älskade lever ?!?! antar att jag var för artig och väluppfostrad för att säga något annat. Slutade med att jag tvingade i mig två portioner lever hahahaha - har inte ätit lever efter det. - om man inte räknar leverpastej, men det är mycket mildare och gräddigare :)

  Hur är "stay at home mom" livet so far :) ?
  Trevlig Helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh fy. Tänk att du lyckades få i dig allt det i alla fall.

   So far so good. Livet är inte helt fel. Försöker hitta en ny rutin liksom så vi har gått på en hel del barngrejer i veckan. Finns mycket gratisgrejer här vilket ju är verkligen tur :). Ha en superbra helg.
   Kram

   Radera