måndag 9 maj 2011

Mors Dag

Igår var det Mors Dag har i USA. Grattis till Erics fina mamma Diane.Här kan du se smyckena mamma. Jättefina!!! Mamma köpte örhängen och ett halsband till Erics mamma i julklapp och här är de nu i action.


 Vi var hemma hos oss igår och firade. Det är nog första gången som vi har kunnat hålla någon sådan tillställning som jag kan komma ihåg. Vi har alltid bott i så små ställen. Men inte längre muaahahhahaha.

Jag gjorde dessert igår. Hade aldrig gjort denna specifika dessert förut men det blev jättegott. Det kallas för Strawberry Shortcake. Vet inte vad den skulle kunna heta på svenska. Jordgubbstårta kanske haha. Ingen aning.

Så här såg det ut när jag knåpade ihop det lilla åbäket.


Man börjar med att smula sönder en angel cake som man köper.
Jordgubbar, skölj de och skär upp de i bitar eller skivor eller whatever floats your boat.
Vispa grädde (jag adderade grädde det var inte inkluderat i receptet).
Blanda cream cheese (Philadelphia) med socker (kanske 2 dl, jag är så kass på mått så jag brukar bara gå på vad jag tror passar).
Blanda ner Cool Whip i cream cheese och socker blandningen (vet ej om det finns i Sverige men man kan ju likagärna använda bara vispgrädde) plus tillsätt hälften av grädden. Spara lite till att använda inför varje lager som kommer läggas.
Blanda hela blandningen som du precis gjort med kakan som du har smulat upp.
Nu börjar lagerläggningen.
Börja med att lägga ett lager av kakmixen.
Därefter lägg ett lager med jordgubbar.
Stryk på lite vispgrädde över jordgubbarna och börja om igen.
Avsluta med att toppa tårtan med jordgubbar. Antingen ett helt lager jordgubbar eller några hela som står upp. Get creative.
Ställ den i kylen i 15 min. 

Voila nu har du en riktigt god, lätt fruktig dessert.
Servera i vin glas, martini glas eller vad du vill.

2 kommentarer: