onsdag 8 juni 2011

Smal Tips.... tror jag :)

Jag lagade precis kyckling med en massa olika grönsaker. Försöker äta mer hälsosamt. Speciellt efter vissa kommentarer som jag har fått om att jag äter väldigt ohälsosamt plus att det inte är konstigt att jag inte går ner i vikt så som jag äter haha. Har inte lust att vara lite överviktig längre. Vill ju bli fit igen. För att kickstarta så lagade jag det följande idag:

Jag tog 3 bröst kyckling fileer. Kryddade de som jag gillar och in i broilern 8 min en sida, 8 min andra.
Under tiden så sautee jag en massa grönsaker. I princip vad jag hade i kylen;
zucchini (grön och gul), champinjoner, lök (röd och gul), paprika (orange, röd och gul).
När kycklingen sedan var klar så lade jag den i en form, hällde över alla grönsaker (också gott kryddade).Jag strödde också över ost (detta kan man ju skippa om man vill vara ännu mer hälsosam).
Sedan in i ugnen med alltihop kanske bara två minuter eller till osten smälter.
Jag kokade ris till Eric för han ville ha det (jag åt faktiskt inget), även om det säkert inte är så farligt så är det ju kolhydrater.

Detta var faktiskt en riktig hit. Jättegott, hälsosamt (tror jag :)), och väldigt snabbt och enkelt.

Anledningen till att jag lagade så här mycket var för att vi äter faktiskt så här mycket. Nej, jag skojar bara. Det som blir över går till lunch imorgon.Jag gjorde detta härom veckan också och vi hade en massa över nästa dag. Ett annat tips är att med resterna göra tacos. Vi skar upp kyckligen sist gång, adderade lite gräddfil, salsa och ost att strö över tacosarna. Jättegott!

1 kommentar:

  1. MMm vad gott det ser ut!!! Det är ju alltid kul med bra recept som är snabbt och ger mkt mat. :) Och gott att kunna göra tacos dagen efter av resterna, sånt där gillar jag.

    Och om man tar bort osten så är det säkert en riktigt hälsosam maträtt. ;) :p

    (Tror att all ost man skulle kunna ha på/i all mat, generellt är mindre hälsosam än "alla kolhydrater" du skulle få i dig om du skulle ätit ris till kycklingen...:P ;))

    SvaraRadera