tisdag 29 december 2015

Svensk Julfest

Det har blivit en tradition att vi med några vänner de senaste åren har träffat för svensk julfest med svenskt julbord. Och detta året blev det likadant. 

Det blev verkligen en lyckad kväll där barnen (tro det eller ej) åt först och sedan lekte för sig själva vid sidan om oss. Vi vuxna kom på oss själva med att vi faktiskt alla satt och kunde ha en konversation. Ni kan tänka er hur skönt det var. Det var ju ganska otroligt också med så många barn och olika åldrar som det är på de, men på nåt sätt så funkade det och de lekte så bra ihop. 

Det var vår familj, Susannes familj, Mamis familj och en kille som Susanne nyligen träffat som heter Fredrik. Han har tydligen spelat piano för SWEA varje år på lucia i en massa år. Han var supertrevlig och jag ser fram emot vår planerade happy hour. 

Susanne hade gjort allt så himla mysigt (som vanligt) med superfin dukning, med utskrivna snapsvisor på bordet. Så i svensk stil sjöng vi och drog snaps.

Vi hade också adderat (nytt för i år) "The White Elephant Gift Exchange," där man kan stjäla varandras presenter. Tanken är att man köper billigare, roliga presenter. Vi gjorde samma för barnen fast det blev ingen White Elephant lek för deras del, det hade aldrig fungerat :). 

Tack igen Susanne och Lenny för en jättetrevlig kväll. 


Barnens julklappsutdelning.


Alla kom överens. Helt otroligt!

En bild på maten. Det fanns så mycket mer, inklusive svensk glögg. 


Här sitter vi i lugn och ro :). 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar