onsdag 2 december 2015

Skriver du julkort till de som inte skriver till dig?

Sitter här och skriver vykort till alla våra nära och kära. Lilja är med sin farfar och bebis ligger och snusar. Jag dricker kaffe och småtittar på TV medans jag skriver. Ljusen är tända i julgranen och det är bara sååå mysigt här just nu och jag känner riktigt julstämningen syra igenom mig vid slickandet av varje kuvert hehe. 

Jag kom dock att tänka på det här med julkort och allt vad det innebär. En del skickar ju ut julkort varje år, en del bara vissa år och en del börjar kanske inte skicka ut julkort tills man är i ett par med någon. 

Här i USA är det väldigt vanligt att man skickar personliga julkort med kort på ens barn eller familj. Därför skickar väl kanske inte så många singlar just ut sådana kort haha. Personliga kort är nog mer vanligt än att man skickar "vanliga" julkort (vilka jag tycker är supercharmiga) som man köper som har tomten, julgran, renar osv som motiv. 

En del kanske totalt bojkottar det här med julkort på grund av kostnad eller att man aldrig har brytt sig om det, eller att man helt enkelt inte har tid.

Oavsett orsak till skick av julkort eller ej så undrar jag om du skickar till folk som inte skickar till dig?

Jag gör det. Det är många som jag skickar till som jag aldrig har fått ett kort ifrån. Det gör mig ingenting. Jag har en lista av nära och kära som jag skickar till varje år. Det har väl förekommit kontinuerligt kanske de senaste fyra åren eller så. Innan dess var det väldigt sporadiskt men nu så är jag ganska duktig med det. Kanske har blivit vuxen hehe. Vissa av de jag skickar till har jag fått kort från varje år, en del bara vissa år och en del aldrig. Men för mig så har jag min lista och ruckar inte på den. Det enda som händer är att den blir längre varje år. Jag skickar till de som betyder mest för mig oavsett om jag fått ett kort från de eller ej haha. 

Det skulle vara intressant att höra din åsikt eller erfarenhet om det hela om du vill dela med dig :). Den här lille vaknade upp innan jag han publicera detta inlägget. LOOOVE håret haha.

2 kommentarer:

 1. Hej Linda,

  Ja du...Under hela mitt äktenskap skickade jag fina julkort med familjen samt julbrev till ca. 150 av vår familj och närmaste vänner. För mig var det heligt att planera den bästa familjebilden (i en gondol i Venedig, vid the great Buddha i Kamakura Japan, på Disney World Florida etc.) och sedan sitta ned och jobba iväg julposten. 2009 när mitt äktenskap brakade skickade jag julbilder på bara flickorna i snön i Sverige och året därpå på mig och flickorna på Akropolis, men det kändes så otroligt sorgligt och jag klarade sedan inte av att skicka fler julkort. Men, vad jag har uppskattat något alldeles enormt är alla människor som fortsatt att skicka julkort till flickorna och mig över åren, trots att jag inte ens orkat tänka julkort. Det har faktiskt fått mig så rörd att jag börjat gråta. Ja, jag tycker att det år helt OK att skicka julkort till folk som inte skickar till en eftersom man kanske inte vet vad enormt det glädjer och värmer någon som kanske inte mår så bra.

  Ha en toppen dag!

  Kram, Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anneli,

   Tack för din kommentar. Så himla intressant att läsa. Alla har verkligen sin egen historia, med allt vad det gäller i livet. Förstår verkligen att det blev sorgligt att skicka julkort efter skilsmässan osv. Kul att du uppskattar alla julkort du får.

   Många kramar till dig och God Jul och Gott Nytt År.

   Linda

   Radera