söndag 24 april 2011

Happy Easter

Idag var det firning här i USA. Vi firade med att åka till Ventura till Erics familj. Vi gick till Erics föräldrars kyrka, och sedan så åkte vi och åt Mexikansk mat. Det var jättetrevligt.

Här i USA är det mycket vanligare att gå i kyrkan än vad det är hemma. Här finns det en sådan otrolig blandning av människor med olika tro och religioner så det finns också en hel mängd olika kyrkor för alla dessa olika troer. Jag kommer ihåg att jag gick bara i kyrkan när jag konfirmerade mig eller nuför tiden på juldagen för att morfar vill det. 

När jag först gick till kyrkan med Eric, för många herrans år sedan så tyckte jag det var jättekonstigt att den kyrkan vi gick till var i en gammal lagerlokal. Jag tänkte bara vad har jag kommit in i. Är detta en sekt? Kommer de föra bort mig någonstans och hjärntvätta mig? Själva cermonien är mycket livligare än de är hemma i Svenska Kyrkan. De sjunger, står upp, håller händerna i luften och vissa pratar i tungor :). Detta sker under sång cermonien, som är innan predikan. Sedan kommer predikan och folk klappar händerna och skriker ibland "Amen" eller "Halleluja" i medhållan. Den kyrkan som vi går till är non-denomenational, vilket betyder att det är liksom ingen speciell religion. Man predikar bibeln helt enkelt. Det är faktiskt väldigt trevligt.

Här kommer några bilder från idag, kyrkan (plus en video som jag tog), och från restaurangen.

Erics mamma Diane, Jason, min snugbug
Acapulco1 kommentar:

  1. Haha - har alltid velat gå på en sån där gudstjänst! :) Vilken energi!

    SvaraRadera