lördag 30 april 2011

Trana ratt med stjarten

Borjade dagen med en smoothie. Forsoker vara halsosam.



Fredagskvall

Vi har haft ett virus pa var dator sa det har inte varit mycket bloggande for min del pa sistone. Heeeeemsssskkt har det varit. Jag ar ju beroende som sagt av detta som kallas blogga. 

Igar kvall sa hade vi bara en myskvall hemma. Ar sa underbart att bara kunna vara hemma i sin egen lya. 

Vi lagade lite god mat och tittade pa brolloppet som jag hade spelat in (flera timmar av det, som jag tvingade Eric att titta pa). 

Sa har kan du gora en fredagskvall for att fa till lite god mat: 


1. Kop tva goda stekar. Jag kopte en entrecote och en New York Steak (som jag inte har en aning om vad det heter pa svenska, men gott ar det). Jag ar inte sa jattefortjust i entrecote for det har sa mycket fett pa sig.


 2. Slang pa lite kryddor.


 3. Ta ett kort pa din katt! Om du inte har en, ta kort pa grannens eller kop en.
De finns att fa tag pa billigt.

  4. Lat marineringen starta.


 5. Slang in en sallad nar du anda ar pa g.


6. Skaffa dig en amerikan som kan steka stekarna pa BBQn. Om du har svart att fa tag pa nagon ring 1800-555-3425.

 7. Kor med lite Gnocci till ocksa for fan.

8. Voila!







tisdag 26 april 2011

Apelsinträd

Vi har ett apelsinträd på vår bakgård. Mysigt!



söndag 24 april 2011

Eric beställer Swedish Butt Cheeks

Herregud, varje inlägg det senaste har verkligen blivit om mat bara. Det får det bli ändring på. Ser ju ut som att vi inte gör något annat än äter. Det kan jag lova er att det stämmer inte. Vi sover också faktiskt.

Häromdagen beställde Eric Swedish Butt Cheeks från The Palace Grill här i Santa Barbara.




Crabcakes till förrätt. To die for.

Happy Easter

Idag var det firning här i USA. Vi firade med att åka till Ventura till Erics familj. Vi gick till Erics föräldrars kyrka, och sedan så åkte vi och åt Mexikansk mat. Det var jättetrevligt.

Här i USA är det mycket vanligare att gå i kyrkan än vad det är hemma. Här finns det en sådan otrolig blandning av människor med olika tro och religioner så det finns också en hel mängd olika kyrkor för alla dessa olika troer. Jag kommer ihåg att jag gick bara i kyrkan när jag konfirmerade mig eller nuför tiden på juldagen för att morfar vill det. 

När jag först gick till kyrkan med Eric, för många herrans år sedan så tyckte jag det var jättekonstigt att den kyrkan vi gick till var i en gammal lagerlokal. Jag tänkte bara vad har jag kommit in i. Är detta en sekt? Kommer de föra bort mig någonstans och hjärntvätta mig? Själva cermonien är mycket livligare än de är hemma i Svenska Kyrkan. De sjunger, står upp, håller händerna i luften och vissa pratar i tungor :). Detta sker under sång cermonien, som är innan predikan. Sedan kommer predikan och folk klappar händerna och skriker ibland "Amen" eller "Halleluja" i medhållan. Den kyrkan som vi går till är non-denomenational, vilket betyder att det är liksom ingen speciell religion. Man predikar bibeln helt enkelt. Det är faktiskt väldigt trevligt.

Här kommer några bilder från idag, kyrkan (plus en video som jag tog), och från restaurangen.

Erics mamma Diane, Jason, min snugbug




Acapulco



lördag 23 april 2011

Glad Påsk!

... allihopa. Idag är det påskafton hemma i gamla goa' Svedala. Här borta så firar vi imorgon. De flesta firar då Jesus uppståndelse. Det gör man ju hemma också men det ar liksom på ett annat sätt, tycker jag. När jag först berättade för Eric om hur vi firar påsk hemma så blev han jätteschockad och kunde inte förstå hur vi kunde fira med att bränna upp gammalt ris som vi har sparat på oss genom åren för att skrämma bort påskkärringarna så de åker tillbaks till blåkulla. Eller att vi äter en massa ägg osv.


Imorgon så ska vi åka till Ventura för att fira påsk med Erics familj. Vi ska gå till kyrkan och sedan gå ut och äta någonting. 

Här hemma så går vi runt och fixar och donar. Allt börjar komma ihop sig mer och mer. Jag känner mig fortfarande helt jäkla slut, men men vad gör man.

Det är tur att man har en händig man

fredag 22 april 2011

GloMinerals

Klickade precis hem lite saker från Amazon.com och tänkte tipsa er om något som jag inte kan leva utan. Jag älskar GloMinerals. Det är ett mineralsmink som jag har använt i åratal nu. Jag använder inte så mycket smink men det jag använder vill jag i alla fall att det ska vara bra.

Jag använder deras pressed base puder, vilket är det bästa mineral puder jag någonsin användit. Det tar bort alla blemmor samtidig som det låter huden andas. Ingen vill ju få finnar av att använda smink, som sedan gör att man får använda ännu mera smink.



I och med att jag inte har några ögonbryn såvida jag inte målar i de med en penna så klickade jag även hem GloMinerals ögonbrynspenna.


Emelie har även tipsat mig om L'Oreals Youth Code så jag tänkte att jag ska testa den med. I och med att man närmar sig 30 med stormsteg så måste man börja tänka på sådana här saker :).

Fick jättebra priser från Amazon. Jättemycket billigare än det hade varit i vanliga fall.

Vilken vecka

Gudars skymning säger jag bara. Vilken vecka. Är jag glad att det är fredag, ja!!! Ända sedan förra helgen med flytten och under denna veckan som varenda dag har varit att catch up och komma i ordning med allt, så är jag ganska slut kan jag säga. Hur super underbart är det inte att komma hem till sen egen lägenhet efter en lång vecka. Jessica kom över för att se nya lägenheten. Vi drack lite vin och tjötade på våran lilla veranda. 

Helt slut efter jobb veckan


tisdag 19 april 2011

Hereafter

Tittade precis på filmen, "Hereafter." Jag tyckte den var riktigt, riktigt bra. Många kan säkert tycka att den är väldigt långsam, men hade den inte varit gjort på det långsamma sättet så hade det inte fått en så bra effekt, enligt mig i alla fall. Jag tyckte även att Matt Damon gjorde bra ifrån sig i huvudrollen. Filmen var regisserad av Clint Eastwood. Han gör ju helt otroliga filmer tycker jag. Jag blir alltid alldeles tagen av hans filmteknik. 

Jag är en sådan som kan leva mig in i filmer eller musik så väldigt att jag blir alldeles jätte känslosam och kan tänka på filmen i flera dagar efteråt. Eric lever sig också väldigt in i filmer på ett sånt sätt att han sedan ska utöva vad som medlades i filmen, då främst mot mig. Säg att filmen handlade om samurajer eller något, då utövar han samuraj tekniken på mig efteråt. Efter vi såg den här filmen med Tom Cruise, "The Last Samurai," så kastade han runt mig bakom hans rygg och sedan tappade han mig så jag ramlade rätt ner på golvet. Jag vet inte om han hade varit en så bra samuraj.  

Hereafter, handlade så klart om livet efter döden.

Jag tror ju absolut på livet efter döden. Kan liksom inte se att det bara ska ta slut liksom, att allt bara blir svart. Då hade ju allt varit för gäves i princip. 

Tror ni på "Hereafter"?




måndag 18 april 2011

Lite bilder på nya hemmet

Här kommer lite bilder på vårt nya hem. Ursäkta röran. Vi är ju långt ifrån klara. Allt eftersom får jag ta mer bilder när vi börjar få ihop det.

Vem lägger ut en bild på en obäddad säng, jo jag. Det kommer fler bilder när allt är iordning. Vi ska köpa några lampor för nattduksborden.

Har är den andra delen av sovrummet

Badrummet

Gästrummet. Detta är inte alls min stil men Eric jobbade på ett hus där de bara ville bli av med de här möblerna som endast var köpta för att staga rummet. Vi fick en King Size säng, en armoir, en byrå och två nattduksbord. Svårt att ta kort så att man kunde se allt här. Emelie du skulle ha kommet ett par veckor senare :). Caroline nu kan du och Kai komma och vara bekväma och så kan vi åka till Mammoth :).

Bild in mot köket

Mer kök

Det här matsalsbordet var inkluderat i dealen från de andra möblerna

Vardagsrummet här. Mycket att göra så klart.   

Jag fär uppdatera mer allt eftersom. Ha en bra kväll. Kram alla.

Flytten ar avklarad :)

Gud sicken dalig uppdatering eller hur. Men grejen ar att vi har inte internet nu. Jag forsokte blogga haromdagen fran bergshuset men internetet funkade inte dar heller. Vi har I alla fall flyttat ut. Nastan allt ar klart. Snart kommer vi ha internet igen och allt borde vara tillbaka till normalt. Gud sa handikappad man kanner sig utan internet eller TV. Sorgligt men sant.
Hors snart.
Kram

onsdag 13 april 2011

Ruth's Chris Steak House Happy Hour

Jag och Andrea träffades för Happy Hour på Ruth's Chris Steak House idag. Det var verkligen på tiden. Längesedan jag träffade Andrea. Vi hade så mycket och ta igen. Det var jätteroligt. Jag åt världens bästa calamari. Kan inte fatta att jag äter ett djur som ser ut som det gör. Jag tänker på annat när jag äter det. Jag klarar inte av att äta de som ser ut som tentakler med sugproppar dock. Nu när vi har fått en lägenhet så kommer det bli tjejkvällar. YEEEEEESSS!!!!


VI FICK LÄGENHETEN :)

Jag är så glad så att det finns inte. Vi fick lägenheten. Vi skrev på papper idag. Och vi flyttar nu i helgen. Kan inte fatta hur allt hände så fort. Känns helt ofattbart. Tack för de fina kommentarerna :). Snart kommer det bilder på nya stället.

måndag 11 april 2011

Jag tror vi har hittat vår lägenhet

Hoppas hoppas att detta går i lås. Vi har hittat en lägenhet i precis det området som vi tycker om. Den är stor för det rätta priset. Har tvättmaskin, tumlare och diskmaskin. Det finns också ett litet ute område där vi kan grilla osv. Plus det finns en liten trädgård också som delas med två andra lägenheter.  

Vi träffade grannarna i lördags som sa att de ville att vi skulle flytta in. Det hade tydligen varit någon med en 7-årig son som hade varit där och tittat och de ville inte ha barn omkring, och det har ju inte vi.... ännu :).  De ringde hyresvärden för oss också. I söndags så träffade vi en av hyresvärdarna som verkade gilla oss. Här i USA så står man inte i kö på lägenheter som hemma. Det är oftast den som kommer först får mala. I detta fallet så dealar ju inte vi med någon företagsverksamhet heller utan det här är ju privat. Det kommer att handla om vem de kommer tycka passar bäst där. Vi kommer antagligen få reda på något imorgon. 
Håll tummarna för oss!!!

söndag 10 april 2011

Mexikanskt & Clementines

Igår så åkte jag och Eric runt... "surprise" "surprise" och kollade på lägenheter. För er som har följt bloggen ett längre tag ni vet att det är inte ovanligt alls att jag och Eric är ute och jagar lägenheter. Vi åt lite Mexikansk mat. Man blir så hungrig av att titta på lägenheter.

Tvingat smile

Fish Tacos som vanligt


På kvällen tog James & Laurie oss ut på middag. Vi åkte till den mysigaste lilla restaurangen någonsin, Clementines. Den låg i Carpinteria (vilket är en liten stad som ligger ungefär 15 min söder om Santa Barbara). Jag och Eric hade aldrig varit där. 


Haha där går Eric
 Allt ingick i beställningen. Man fick sallad eller soppa (eller båda om man valde det stora valet), huvudmåltiden och dessert & kaffe.

Jag valde fisk, plattfisk närmare bestämt. För många år sedan så lurade Eric mig att äta plattfisk. Han sa varför beställer du inte Halibut. Jag bara, men det är väl plattfisk? Han sa nej. Jag bara, men det är väl den fisken som är platt, ligger på botten och har två ögon som sticker upp tätt ihop? Han bara "nej." Så jag åt det och tyckte det var jättegott. Efter jag hade ätit upp så berättade han sanningen. Jag höll på att kräkas. Jag har sådana konstiga ideer ibland med mat, och en fisk som ser ut som plattfisken gör vill jag inte äta liksom. Men ända sedan dess så har jag fortsatt att äta den.

Det var hur gott som helst igår också. Man fick så mycket mat att vi knappt kunde gå ut ifrån restaurangen. Jag tror att Laurie fick rullas ut om jag minns rätt.


Hemskt ful fisk eller hur? Men det finns ju fulare fiskar :)

James

Eric

Laurie

Jag (hemskt kort)

Såååå hemtrevligt

Ser ut som att man är hemma hos någon eller hur.
 Efter middagen så åkte vi och såg en film. Den nya filmen "HANNA." Ärligt talat så tycker jag att man kan hyra den istället för att se den på bio. Där forsatte vi att proppa i oss popcorn. Inte klokt