lördag 8 februari 2014

Potträning

Den är hääääär! Pottan är hääääär! Det hade varit alldeles underbart om Lilja kunde vara pottränad innan smurf nummer 2 kommer. Det skulle vara skönt att bara köpa blöjor till en bebis liksom. Det kanske är för ambitiöst av mig att tro att det ska gå men man kan ju alltid hoppas. Jag vet väldigt lite om potträning men det jag har hört är att:

-Man ska inte börja förrens man ser att de är redo. Vilket man tydligen kan se om de är intresserade av toaletten och när du går på toaletten osv. Den boxen har vi kunnat checka för Lilja sedan ett bra tag tillbaks. 

-Sedan har jag hört att man efter en 20 min sådär efter de har druckit något så ska man sätta de på pottan då de kan vara kissnödiga. 

-Det sista jag har hört är att man ska inte stressa de alls utan vänta på att de går själva. Min kompis son Elian gick helt av sig självt till pottan en dag, tog av sig sina byxor och gjorde sin business. Helt fantastiskt! Vi får väl se om det kommer gå lika bra här hemma.

Skulle vara himla roligt att höra om det är någon som har erfarenhet av potträning och om ni har några tips att dela med er av. :)


7 kommentarer:

  1. Bloggspänning när den är som bäst! ;) Lycka till! :D

    SvaraRadera
  2. Hahahaha! kommer så väl ihåg detta. N var väl precis två år fyllda och jag hade jullov (jobbar ju som lärare) och då körde vi. Tog av blöjan rakt av, bara trosor på och sen tog det ett par dagar så var hon utan blöja helt. Klart det blev en del olyckor under tiden, men värt besväret. Vi hade pottan och satte henne en gång varje halvtimme och gjorde hon i pottan dansade vi pottdans och sjöng "pee pee in the potty!" :) Att bli fri på natten tog några månader till. Vi testade ett tag, men hon kissade på sig. Så vi avbröt försöket. Efter två veckor så slutade hon kissa i blöjan på natten av sig själv. Märkte att blöjan var torr på morgonen under en veckas tid och då tog vi av henne blöjan. Och så var det klart! Det kommer att gå bra för er! Var konsekventa och ihärdiga, uppmuntrande och tålmodiga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så jättemycket för tipset. Det kanske är så man måste göra bara go all in liksom :). Gillar era sånger och danser det får vi köra här också :)

      Radera
  3. Vi gjorde en Pottkalender - klippte ut kissdroppar och bajskorvar som vår son fick klistra in varje gång han gick på pottan. Blev succé:) Har illustrerat och gett ut "en riktig" efter succén hemma (finns att beställa på www.minpottkalender.se). Har senare sett att det är vanligt med sk Potty-charts i USA - tanken liknar ju pottkalendern (bara det är kiss och bajs är så tabubelagt så man får klistra in blommor och tårtor och sånt. Men det är ju faktiskt sällan det som kommer ut...) Lycka till!!
    /Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för de jättebra tipsen. Och så roligt att höra om din bok som blev en sådan succé. Den får jag kolla upp :). Du har så rätt med det här att det är så tabubelagt här i USA. Saker som vi finner helt naturliga hemma anser de vara tabu här, som exempelvis nakna små barn på stranden. Så sjukt alltså!

      Radera