torsdag 6 februari 2014

Regnig Playdate

Äntligen har vi fått lite regn nu det sista. Idag spöade det som bara den. Vi gick på mysig playdate med fina Susanne och Skyla. De har gratis "Storytime" på bibblan en gång i veckan i Santa Barbara vilket ju är superbra. Trots regnet så dök det upp en hel del folk idag. Om några veckor ska de ha svensk storytime. Så jätteroligt!

Lilja har kommit in i en ålder då hon gärna inte delar med sig av någonting utan istället tar saker som andra barn har. Hon ska alltid ta vad Skyla har, vare sig det är mat, leksak eller dricka. Det verkar som att så fort det är någon som är mindre så visar hon gärna var skåpet ska stå. Jag försöker så gott jag kan att lära henne att man måste dela med sig osv men det är många gånger lättare sagt än gjort. 

Idag fick Lilja ett utbrott efter ett annat och jag såg att hon höll på att testa mig flera gånger. När jag sa till henne att hon skulle komma så tittade hon på mig och skrek högt "Nej" och gick åt andra hållet. Eller när man är ute på gatan och måste hålla handen så flippade hon ut totalt. Jag försöker vara så bestämd jag kan med henne och försöka prata med henne. Samtidigt kan man ju inte riktigt resonera med någon som är knappt två år gammal. Är det någon som har något tips på vad man kan göra när de helt uppenbart vägrar att göra vad man säger till de?


6 kommentarer:

 1. Tja, jag har ju inte egna barn men jag har jobbat mycket med barn och min erfarenhet säger mig att de GÄRNA testar sina föräldrar. De kan vara hur go'a och glada som helst ända till mamma dyker upp... Då blir det minsann andra bullar! :)

  Jag tror inte på att resonera och diskutera allt för mycket i den åldern - ibland är det som det är, punkt slut. Då får hon väl bli arg några gånger tills hon upptäcker att mamma är chef. :) Du är ju större än vad hon är så du får väl visa var skåpet egentligen ska stå... ;)

  Härligt - många roliga faser genom trotsåldern som väntar! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag försöker så gott jag kan :). Haha jag veeet det kommer vara många andra faser som väntar.

   Radera
 2. Terrible two ? ;) wow , svensk storytime ? Bor det mycket svenskar i ditt område ?
  ... tror också att Lilja mest testar och att det är lite av en fas :) Men ingen aning vad man gör åt det,,, står ut och fortsätter göra så gott man kan kanske?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut terrible two. Kommer som på beställning haha. Ja, jag tror det bor en hel del svenskar runt här. SWEA organisationen är ju ganska stor och det finns en miljon svenska studenter som går på city college här.

   Radera
 3. Hahahaha, jag vet inte hur länge det ska hålla på för min dotter som är sex år kan vara likadan! Jag skulle göra som Caroline säger, hålla på dina regler (speciellt i farliga situationer som i trafiken), så att hon lär sig att man inte kan göra som man vill alla gånger. När hon blir lite äldre kan man ju börja förklara varför det är som det är...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha gud. Ja, jag kan tänka mig att det inte blir lättare utan helt enkelt andra stadier som man får försöka göra så gott man kan igenom. Håller med om att jag kommer köra på bara tills hon förstår.

   Radera