tisdag 11 februari 2014

Teeeemlooor

Kommer ni ihåg Ture Sventon? :). I alla fall ni som är i min ålder skulle jag tro. 

Omg igår kom söta Susanne förbi med några semlor hon hade bakat själv. Hur fina och framförallt GODA som helst. Jag åt två på raken efter varandra. Jag trodde inte att jag skulle få några semlor i år så der var en stor glad överraskning! Det är inte mycket som krävs att göra en liten utlandssvensk extremt glad!!! 

Bakar eller köper ni era semlor?


5 kommentarer:

 1. Semlor!!! åh! Ska baka till fettisdagen tänkte jag :) Jag gillar hembakta, men ibland är det gott att köpa på bageri, färska och fluffiga! :) Tack för tipset om Buttermilk förresten. Har använt i bakning, men har inte testat att äta som fil. SKa nog göra det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Ibland är det enkelt och gott med bageri också :). Ja, en kompis mamma som är svensk och bor här tipsade mig och min kompis om det för flera år sedan. Har sedan dess ätit buttermilk :). Det är ungefär som lättfil.

   Radera
 2. OMG! Så avundsjuk jag blir! Jag är ingen fika-person men semlor är ett undantag, tillsammans med prinsesstårta ;) Nu måste jag försöka mig på att baka några!

  SvaraRadera
 3. Älskar Ture Sventon! :D Och Temlor! Allra helst hembakta så klart men man tager vad man haver... :D

  SvaraRadera
 4. Bakade faktiskt semlor i förrgår tillsammans med en kompis :) Supergott! I Sverige brukade vi alltid köpa... båda delarna smakar riktigt gott ;)

  Kram!

  SvaraRadera