onsdag 10 juni 2015

5:2 Dieten

Ja, nu är jag här igen och ska snacka om en ny diet. Ni som är nytillkomna här på bloggen tror väl att jag är en sådan människa som går på diet efter diet efter diet (ja det är sant den här gången), men så är det inte. Jag tror att Whole30 är den enda dieten jag faktiskt har gjort i hela mitt liv (ska skriva en sammanfattning om min erfarenhet av den). Jag har oftast varit emot dieter och tycker att man går ju upp lika fort (om inte fortare) när de är över och det kan ju inte vara vidare hälsosamt att jojo med vikten på det viset. Men nu när jag har blivit lite äldre ;) så märker jag faktiskt att vikten vill gärna sitta kvar trots att jag äter bra och tränar, och speciellt nu efter barn. Jag är så trött på att ha kvar mina gravidkilon och Whole30 dieten hjälpte mig att gå ned en del men inte allt ändå. 

Så nu har min kompis hemma i Sverige fått in mig på den här dieten, 5:2 och har fått stora resultat bara efter ett par veckor utan att ens träna speciellt mycket. Det verkar förresten som att alla och ens mormor har hört talas om den här dieten utom jag, i alla fall i Europa. 

Dieten är väldigt enkel, man äter normalt i 5 dagar och fastar (äter endast 500 kcal) i 2 dagar. Så skönt när man är en busy småbarnsförälder och inte tänka på en miljon olika måltider för olika familjemedlemmar. Det verkar också som att det kan vara bra för en på många sätt, man kan leva längre, minskar risken av hjärtsjukdomar, stroke och cancer, och bra för hjärnan osv.

Detta låter som en diet för mig :). Kör igång den på måndag tror jag bestämt. Har ni hört talas om den här dieten? Är det någon som har provat den och vill dela med sig av sina erfarenheter eller resultat?
2 kommentarer:

  1. Mycket riktigt en hit här hemma. Har inte provat men det sägs vara effektivt. Finn även varianter på den som att bara äta under ett visst antal timmar på dygnet och så.Själv tror jag dock att den bästa dieten är en varierad och medveten kost i lagom mängd... Tyvärr är den dieten svårare än man tror och kräver ganska mycket planering, åtminstone till en början... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag håller med dig. Men som sagt det är svårare än man tror. Jag har sakta men säkert börjat gå upp igen haha.... så vill försöka nypa det i rumpan innan det fortsätter raskt för det händer ju väldigt lätt :).

      Radera