söndag 7 juni 2015

Du är FÖR snäll

Jag måste bara berätta om en sak som har förföljt mig hela livet och något som jag faktiskt är VÄLDIGT trött på att höra. Under hela mitt liv har jag fått höra att jag är FÖR snäll och att jag måste ändra på mig. När jag hör den kommentaren så vet jag faktiskt inte alltid hur jag ska ta den. Ibland känns det som att folk försöker trycka ned en genom att säga att man är för snäll, typ ett snällt sätt att säga att du är en pushover men i andra fall kan jag ta det som en välmening (om det kommer från rätt person och sägs på ett speciellt sätt), speciellt i situationer då man har blivit nedtryckt på något sätt och personen ifråga tycker att man borde ha stått upp för sig själv mer. 

Jag förstår själv att man inte ska låta folk trycka ned en totalt och bara bossa över en utan man måste sätta gränser, och det har jag faktiskt blivit mycket bättre på än jag var för några år sedan. Det kan nog ha att göra med att jag har fått barn och man orkar inte ta skit på samma sätt eller så bryr man sig inte lika mycket längre. Man har andra prioriteringar. 

MEN jag har kommit till terms med att jag faktiskt är en ganska (eller väldigt) känslig person som tänker mycket (kanske för mycket ibland), analyserar mycket osv men det är OK. Det är ok att vara på det sättet och det kanske kan vara bra också och det kanske är på tiden att ANDRA människor blir snällare. Det kanske inte är jag som behöver ändra på mig utan DE!?
6 kommentarer:

 1. Hej Linda,

  Heja dej! Fortsätt att vara snäll, because NICE MATTERS. Linda, det syns på dej att du är snäll. Du strålar öppen vänlighet. Att vara snäll behöver inte alls betyda att man är mesig eller en dörrmatta, men fy skäms på alla som utnyttjar människor bara för att det alltid är snälla, vänliga, öppna, och hjälpsamma. Jag får ofta också höra: Du är för snäll! Men jag tänker fortsätta att vara snäll.

  Kram, Och ha en toppenfin dag!

  Anneli (ja, som nu flyttat till Sverige :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhhh tack Anneli för din fina kommentar <3. Jag måste säga att jag känner likadant med dig, från bilder och hur du skriver på bloggen. Känns som att jag känner dig litegrann :). Tack för att du har varit så öppen på din blogg om ditt liv och dina känslor.

   Vi fortsätter att vara snälla bägge två vi ;).

   Kramar

   Radera
 2. Jag har innan tyckt att "snäll" är ett dåligt ord men inte numera :) kram kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra det tycker inte jag heller. Stolt att vara snäll ;) och det ska du också vara :)

   Radera
 3. Väl sagt - definitivt på tiden att andra blir snällare! Det viktiga tror jag är att lära sig urskilja de som utnyttjar godheten hos andra människor och i de specifika fallen sätta stopp. Inte ändra sitt sätt att vara i stort. Du är fantastisk - stay that way! Men bit ifrån när det behövs...! :) Det tror jag dock är något man lär sig med åren precis som du är inne på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vännen!!! Du är bäst!!! Ja ibland måste man bita och ibland riktigt hårt också :), men som sagt det gäller att urskilja människor och deras avsikter som du säger.

   Radera