fredag 8 januari 2016

Att Flyga Med Bebisar i Knät

Jag låg igår in på småtimmarna och tänkte, tittade på youtube videos och googlade om "Att Flyga Med Bebisar i Knät" samt "Hur man Bäst Överlever en Krasch." 

Haha, makabert kanske.

Som ni säkert vet så får man ju flyga med en bebis som är under 2 år gammal i knät. Om man flyger regionalt så kostar det ingenting att ha de i knät på de flesta flygbolag men flyger man internationellt  så kostar det runt 10% av en vuxenbiljett vilket är ju en droppe i havet i jämförelse med vad en biljett kostar. Därför väljer ju många att flyga med sin bebis i knät. Men hur säkert är nu det?

Efter att ha googlat ett tag om detta så verkar ämnet vara väldigt kontroversiellt. Enligt alla artiklar jag läste så är det ju absolut säkrast för barnet och alla ombord att man betalar för ett säte för barnet och spänner fast det i en barnstol. OM något nu skulle hända. Vilket är otroligt osannolikt men så klart inte omöjligt. Att flyga är det mest säkra sätt att ta sig fram på. Det är större odds att vi skulle omkomma på väg till flygplatsen.

Men om nu något skulle hända så är det näst intill omöjligt för en vuxen att hålla fast sitt barn i knät vid en krasch. Och om man nu skulle lyckas så kan barnet förvandlas till en airbag för den vuxne och man kan krossa sitt barn. Barnet kan också flyga i luften och skadas på det viset. 

Vi kommer åka Delta Airlines (Operated by Air France) och jag läste på deras hemsida att de har ett extra bälte för bebisar som sitter i knät. Det kommer jag ihåg att vi hade med Lilja också när vi flög. Men vid en krasch så verkar det som att det skulle vara nästan lika gruvligt som om man bara höll sitt barn. 

Jag har aldrig varit rädd för att flyga men nu sedan jag fick barn har jag blivit paranoid om så mycket. Gud alltså! Och efter att ha läst allt detta på internet så känner jag mig som en hemsk morsa som ska låta Sofia flyga på mitt knä. 

Har ni flugit med eran bebis i knät. I så fall vad tycker ni om det?

Detta kanske är det säkraste sättet att flyga?

3 kommentarer:

 1. Vi har flugit med H i knät två gånger och N i knät 3 gånger. Har gått bra alla gånger :) Ofta har man kunnat sätta barnet mellan sig på sätet och har man tur finns det ibland extra lediga säten. Flygpersonalen brukar vara schyssta mot folk med barn och flytta runt så att det blir bekvämt för alla :)
  Ett extrabälte att spänna runt barnet är ju i alla fall bättre än ingenting dessutom...Detta är nog sista gången ni flyger så i alla fall, så passa på ;) Sen är det normala priser om gäller! Bah, bävar inför när vi ska flyga igen till fullt pris!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar :). Känns bra att höra att ni också flugit så. Pratade med en massa mammor igår på Svenska Skolan som också berättade att de gjort detsamma så det känns mkt bättre nu. Jag veeeeet det är så jäkla dyrt alltså. Kram

   Radera
 2. Jag flög så i oktober mellan californien och Sverige med min då 10-månaders. Det gick toppen! Vid start och landning så var det på ena resan ganska skumpigt och då satt han med sitt bälte i mitt knä, jag hade min arm under hans arm och snett upp över kroppen på honom lite som ett bilbälte ligger över kroppen på oss vuxna. På så vis satt vi tätt ihop och hans huvud var vid sidan om mitt huvud så vi inte slog i varandra när det skumpade.
  Vi använde våra miles och åkte business, SÅ skönt att han kunde leka på golvet framför oss och även att han och jag kunde få plats ihop i sängen och sova.
  Lycka till!

  SvaraRadera