måndag 27 januari 2014

27 Veckor & 4 Dagar Gravid

Idag hade jag en tid hos doktorn. Allting gick jättebra. Bebisen verkar må jättebra inne i magen och jag fick reda på hur mitt glukos diabetes test som jag gjorde i helgen gick (under 3-4 timmar utan mat och dryck som gjorde att jag skakade när det var klart). Hur kan de tänka att en gravid människa ska klara av något sådant :). Hur som helst jag passerade i alla fall testet så det var skönt. Å andra sidan så går vågen bara upp upp  upp. Jag mäter tydligen som att jag är 29 veckor gravid redan.

Jag har inte haft något att klaga över under denna graviditeten hittills, men nu har jag faktiskt lite klagomål. Jag har huvudvärk varenda dag vilket är irriterande. Försöker dricka en massa vatten men det går inte över för det. Jag får ofta vad jag tror är Braxton Hicks och de kommer ofta när jag är ute och går och liknande. Jag har också börjat få ett väldigt tryck i de nedre regionerna som jag inte tror att jag fick förrens senare i graviditeten med Lilja. I överlag så mår jag bra i alla fall, och saker och ting kunde ju varit mycket värre. 

Idag har vi hunnit med att träffa Susanne och Skyla som vi har saknat så. De har haft besök ett bra tag så det var himla roligt att träffas idag och ta igen vad man missat.

Laurie var så snäll och passade Lilja när jag gick till doktorn och Lilja kunde inte ha haft det roligare. Hon blev jätteledsen när jag kom och hämtade henne.  Finisarna!

Laurie skickade de här korten till mig när jag väntade på doktorn.

Så glada!!!

8 kommentarer:

 1. Låter som du mår ganska bra endå :) jättefin mage ju, haha, vad gulligt att Lilja har det så bra så hon inte vill gå hem, då känns det i alla fall tryggt att lämna bort henne ... åhhh skoj med mammagruppen och att din mamma kommer och stannar hos er ett tag ( passade på att sammanfatta kommentarer för inläggen nedan ;) Känns som livet rullar på riktigt bra :)

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det gör jag. Ska väl inte klaga egentligen men kunde inte låta bli :). Du livet rullar på bra. Känns som att jag har fått in lite rutiner och har liksom vant mig vid detta nya liv lite och set känns riktigt bra! I alla fall nu :)

   Radera
 2. Vad skönt att det gick bra med glukostestet! Jag tycker de är så obehagliga att göra (fick ju göra flera extra både före förlossning och sen några veckor efter!), mår illa och man blir liksom yr! Vad fin du är också! Nästan så jag kan tänka mig ett tredje barn faktiskt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja usch, du hade det ju så jobbigt med det. Fy! Ja, jag mådde jätteilla ett bra tag efter man drack den äckliga drycken och att samtidigt gå utan mat och dryck blir ganska extremt i samband med en sådan söt dryck.

   Åhhhh vad roligt. Då kanske det blir en tredje till slut :).

   Radera
 3. Fin mage! :) Och du ser ut att stråla så där fint som bara gravida kan! Kram

  SvaraRadera