tisdag 10 februari 2015

Chocolate Chip Cookies

Alla hjärtans dag är om bara några dagar. Vad ska ni göra? Något speciellt? De senaste åren så har vi stannat hemma och gjort någon god mat, dessert, levande ljus osv. Kanske gett varandra någon present. Det var ett bra tag sedan vi gick ut på Alla Hjärtans Dag. Men i år blir det annorlunda då Ben har erbjudit sig att passa bägge barnen så vi kan få en date night. Taaaaaackkkkkk BEEEEEN!!!!! Ska bli jättemysigt. Vi har inte beställt bord någonstans ännu så det kanske redan är fullt överallt. Vi får se. Men förhoppningsvis så blir det middag, bio och kanske drinkar efteråt till och med. Om vi orkar. Oddsen är emot oss :). 

Idag var Mary Ann här och vi bakade Alla Hjärtans Dag kakor för ungdomsgruppen som Eric är volontär hos. Det är en grupp av unga killar och tjejer som har hamnat på fel sida och vill förändra deras liv till det bättre. 

Jag brukade baka varje tisdag för jag ville också hjälpa till med något, men efter Sofia föddes så har det blivit dåligt med det. Nu när vi har kök och ugn och jag kan laga mat och baka så ska jag försöka att ordna med dessert varje tisdag. 

Jag har testat många olika recept på Chocolate Chip Cookies och det kan vara svårt att få de sådär perfekta, med lite seg mitten och knaprigare yttre. Men med detta receptet lyckas jag alltid. Så här kommer receptet. 

Ingredienser
2 1/4 cups mjöl
1 tsk baking soda
1 tsk salt
3/4 cups (1 1/2 sticks) osaltat rumstempererat smör
1/4 cup rumstempererat cream cheese (philadelphia ost)
1/2 cup socker
1 cup brunt farin socker
1 1/4 tsk vaniljextrakt
2 stora ägg
2 cups chocolate chips 

Så här gör du
I en skål blanda alla torra ingredienser, mjöl, baking soda och salt.

Använd gärna en elektrisk visp (om du har en) till att blanda ihop smöret, philadelphia osten, sockret, farinsockret och vaniljextraktet. Addera ett ägg i taget och vispa emellan. 

Addera alla de torra ingredienserna och sist men inte minst addera chocolate chips. 

Täck sedan över skålen med folie och sätt i kylen i minst två timmar innan du börjar rulla ut kakorna. Ta två till tre msk deg och rulla till bollar. Lämna ca 5 cm mellan varje boll. 

Baka kakorna på 375F i 9 - 11 minuter. 

OBS: Du kan enkelt omvandla de amerikanska måtten till svenska genom Google. 

Mmmmm gottigt!!!


Vi adderade lite röd färg för Alla Hjärtans Dag!

2 kommentarer:

 1. Mmm smaskiga!! Det e ju såå gott med choklad!!!!
  Alla hjärtans blir lugn. Vi har inte planerat nåt än. Vi får se!! :)
  kram /Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa :). Det här receptet är så gott. Du måste testa!
   Ja, vi brukar sällan göra nåt heller. Men ska bli najs att gå ut :). Kramis

   Radera