fredag 6 februari 2015

Lattes

Åh så seg man är idag efter happy hourn igår. Det var trevligt dock. Vi satt väl där till säkert 22 eller så. Vi gick till ett nygamallt ställe i stan' som ligger mitt emot vattnet alldeles vid piren med en otrolig utsikt. Under säkert 15 års tid har det varit en 5-stjärning dyr restaurang men nu har de ändrat ägare som också har gjort menyn mer "affordable."Supergod mat och dryck. Kan rekommenderas om ni är i Santa Barbara på semester. Klicka här för att läsa mer.

Nu blir det en latte här på morgonen. Vi fick en lattemaskinen i julklapp av Erics syster. Maskinen har gått varm sedan dess. Med två små barn och tidiga morgnar så finns det inget bättre på morgonen.

Här ska det laddas nu inför allt som behöver göras. Jag ska städa, tvätta kläder och fixa iordning huset inför helgen innan vi åker ned till Svenska Skolan. Så slipper man tänka på det sedan.

Hoppas ni har en fin fredag.2 kommentarer:

 1. Hej Linda,
  Tusen tack för dina kommentarer på min blogg. Ja, det är viktigt att markera mot och lära sig hantera människor som lägger sig i och som vill bestämma över hur andra skall leva sina liv. Dessa människor har ofta ett stort kontrollbehov och tycker därför att andra både har rapporteringsskyldighet och skall stå till svars för sina åsikter, handlingar och levnadssätt och att det skall godkännas av dem. De använder ofta känslomässig utpressning och säger saker som " Å vad besviken jag är att du tycker så", "Å vad ledsen jag är att du väljer att göra så" och de tycker sig besitta vetorätt om andras liv och lägger värderingar i det andra gör och tycker. Detta har alltså med kontroll att göra, och då vi inte kan göra om andra måste vi som utsätts för detta och för att må bra i livet lära oss att inte ta ansvar för vad andra tycker om det vi gör, säger, eller tycker. Vi måste bara låta dem stå för det. Vad som händer är att de gör grova övertramp och kränker andra integritet. Eftersom dem flesta av oss, och speciellt vi kvinnor, inte vill göra folk besvikna gör vi då allt för att leva upp till det andra förväntar sig och vill av oss, och med det lever vi inte våra sanna och egna liv utan låter oss styras av andras värderingar om våra liv. Detta kan ha fruktansvärda konsekvenser. När vi är yngre lever vi då de liv andra vill att vi skall leva. Vi kanske ill och med studerar något eller gifter oss med någon för att andra förväntar oss att göra det. Sedan när vi blir äldre blir behovet och viljan av att leva som vi själva vill så stort att vi till slut börjar göra det och då för att inte göra andra besvikna så döljer vi våra aktiviteter och talar inte om och därmed lever vi inte i öppen sanning. Detta är totalt utmattande, det vet jag som "åkte slalom" runt folk, livrädd att ta ut svängarna för att inte stöta någon. Mycket undvikande!
  Ja, ett intressant ämne och när man lär sig hantera det och inte ta ansvar för andras värderingar känns det så underbart skönt, men man möter ju enormt motstånd från alla bossiga människor med kontrollbehov när dessa uppptäcker att de plötsligt tappat kontrollen om oss. Men då kan vi bara rycka på axlarna och gå vidare i våra sanna liv.

  Kram och ha en toppen dag,

  Anneli i San DIego

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så otroligt sant allt du skriver. Har träffat många av denna sortens människor. Människor som också vill få vad de vill genom att använda sig av utpressning och manipulerar andra till att känna sig skyldiga. Det är som du skriver totalt utmattande.
   Jag blir så inspirerad av vad du skriver. Det är på tiden att man börjar leva sitt eget liv utifrån sitt eget perspektiv och inte andras. Och tycker inte dessa människor om hur man vill leva sitt liv så får de antingen lära sig att leva med det eller så kanske man växer ifrån varandra. Jag kan se att folk nästan kan bli skrämda och förvånade om man helt plötsligt börjar ändra sig men det får man ta.
   Tack så mycket för din tänkvärda kommentar :). Många kramar!

   Radera