torsdag 15 oktober 2015

White Noise Machine

Igår beställde jag en "White Noise Machine" från Amazon. Jag har inte velat göra det för att jag har dels:

1. varit rädd för att det kan vara skadligt för barnen med sådant ljud en längre period. 

2. och dels för att jag inte vill att det ska bli som något som de måste ha och som kan vara svårt att vänja av de vid. (Vi hade problem med att vänja av Lilja vid flaskor så jag vill absolut inte skapa något liknande problem nu. Flaskorna kan jag berätta om i ett annat inlägg).

Min svägerska har användt en sådan maskin för alla hennes barn och det verkar fungera bra för de. Det var hon som tipsade mig om de. Men som sagt jag har inte velat beställa någon tills nu...

Den senaste tiden har varit ett H%&*$#@ rent ut sagt att få barnen att sova genom natten. Flickorna delar rum och rummet ligger mellan vårt sovrum och badrum, kök och ett annat badrum. Så varje morgon nu i säkert en månad så har vi börjat våra dagar här hemma vid 5 redan. Inte roligt! De vaknar så fort Eric trippar ned längs korridoren till köket för kaffe på morgonen och oftast väcker den ena den andre. Jag vet att de båda kan och behöver sova längre än till 5 så jag vet att dagen inte behöver börja då. Jag hoppas också att maskinen kan hjälpa oss när Sofia sover middag på dagarna. Nu får vi hålla oss ute i köket och trippa på tårna för om hon hör minsta lilla ljud så vaknar hon. 

Nu har jag forskat och läst en massa om detta på internet och har kommit fram till att de inte ska vara varken skadliga för barnen (så länge man inte har på de för högt) och det ska inte vara speciellt svårt att vänja av de vid maskinen när det är dags.

Så nu håller vi tummarna att detta kommer hjälpa oss alla att sova bättre. Maskinen kommer på måndag. LÄNGTAR!

Har ni någon erfarenhet av sådana här maskiner och några bra tips kanske?
4 kommentarer:

 1. Aldrig hört talas om. Vad gör den? Antar att den låter på något vis...? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja. Finns det ingen i Sverige som använder ljudmaskiner för att sova? :) Här är det väldigt vanligt för både vuxna och barn.

   Radera
  2. Ingen aning! Inte i min närhet i alla fall... Hade en klasskompis en gång som alltid hade sin bordsfläkt på för den surrade... Men annars vet jag inte. Vad är det för ljud då? Valsång?

   Radera
  3. Ja men visst en del använder bordsfläktar eller sätter på radion på en station där det är sådär statiskt du vet om man inte har en maskin. Ja, jag tror valsång kan vara ett av valen :) hehe

   Radera