lördag 28 februari 2015

Talade för snabbt...

Jag talade för snabbt häromdagen då jag sa att vi var tillbaks och fit for fight. Nej, det blev bakslag istället. Efter pilatesen häromdagen gick det bara utför. Både för mig och Eric. Han blev sjuk och jag blev sittandes. Så sittandes man kan bli med två små barn. Jag kände/känner mig fortfarande sjuk men jag tror inte att jag är sjuk, kanske inte Eric heller, vi är bara utmattade. Det har varit två långa veckor sedan han började sitt nya jobb med nytt schema. Han har i princip jobbat dygnet runt för att avklara de andra projekten han arbetade på plus att han har varit tvungen att arbeta och förbereda sig inför det nya jobbet varje dag. Mycket jobb och ingen sömn är ett recept för katastrof. 

Vi ska försöka planera det så att båda barnen går till en dagmamma en gång i veckan så att jag får en paus någon gång. Vi har ju tyvärr ingen som kan hjälpa oss med barnen så det kan nog vara bra att ha en fast dagmamma en dag i veckan. Jag känner att jag behöver det. Alla behöver en paus ibland. Då man kan känna att man kan bara vara (sig själv), sova, slappa, springa ärenden, handla osv. Göra bara vad jag vill, eller behöver göra. Det är ju väldigt svårt att få något gjort när man har barn, vilket kan vara frustrerande. Jag tror det är viktigt att man fortfarande får lov ibland att vara sig själv när man har barn. Man var ju trots allt en person innan de kom. Jag tror man också blir ett bättre mamma om man kan få lite egentid från och till. Nej, vi behöver få lite bättre balans här hemma. 

Idag måste jag försöka komma tillbaka till livet dock. Här kan inte sittas. Eric är iväg och hjälper hans kompis flytta i några timmar idag. Han kände sig så dum när han drog iväg då han vet hur slut jag är men jag sov till närmare 9:30 i alla fall och när jag nu kom ut i köket här i morse så hade han städat upp vardagsrummet och köket så det var härligt. Det såg ut som en bomb hade droppat igår kväll. Idag ska vi iväg på födelsedagskalas och sedan måste jag springa en massa ärenden inför Liljas födelsedagskalas nästa vecka. 
Ska bli så roligt!
Hepp!

Detta är verkligen så så sant haha!1 kommentar:

  1. Tycker jag låter JÄTTEBRA med dagmamma en dag i veckan, för båda barnen då. Som du skriver så behöver man lite egentid ibland å man blir en bättre mamma då.
    Hoppas det går å fixa med dagmamma snart!! Innan du går in i nån vägg :)
    kram kram kram /Karin

    SvaraRadera