söndag 6 januari 2013

En Uttorkad Smurf!

Vi fick ta vår lilla Lilja till akuten inatt. Liten hade blivit uttorkad :(. När vi landade i Santa Ana så vet jag att jag tyckte att det var väldigt lite kiss i blöjan som i princip brukar väga 5 kg, men jag tänkte inte så mycket mer på det för hon hade ätit och druckit helt normalt. På morgonen var hon också helt normal, var sitt normala glada jag och ville leka, äta osv. Men något som var lite konstigt var bajset som var alldeles hårt, hon verkade vara förstoppad och det var fortfarande nästan inget kiss alls i blöjan. Vi lade henne ner för en tupplur tidigt på eftermiddagen och hon sov i flera timmar vilket inte är så konstigt med tanke på att det var mitt i natten i Sverige. Vi bestämde oss för att väcka henne och då började hon spy en massa. Det var bara massa galla som kom upp och det var fortfarande inget kiss. Hon vägrade sedan äta något, hon satt bara på golvet och försökte leka men orkade knappt det ens. Hon var så svag den lilla musen. Hennes ögon såg alldeles mörka ut och blicken var glansig.

Jag ringde då doktorn som sa åt oss att åka till akuten. Vi åkte på en gång. De som att hon hade råkat på något virus som i sin tur torkade ut henne. Inte konstigt med tanke på att hela planet satt och harklade sig. Hennes små läppar var alldeles torra och likaså kinderna. Doktorn sa att vi kunde välja på att ge henne medicin och vänta och se om hon kanske tog lite välling eller sätta i dropp. Vi valde att försöka med medicinen. Sakta men säkert sedan så ville hon ha vällingen och vi kunde åka hem.

Inatt sov jag med liten i hennes rum och vi vaknade nu tidigt på morgonkvisten. Klockan halv fem med andra ord. Härligt! Men hon mår så mycket bättre, ville ha sin flaska och ville leka. Nu har hon somnat här igen bredvid mig medans jag är alldeles klarvaken :). Hon ser så nöjd ut dock där hon sover.

Tänk på det om ni reser med små bebisar att det är så viktigt att man ger de mycket att dricka under resans gång så att de inte blir uttorkade.

Under all de här tiden så var liten ända vid gott mod och skrattade mot doktorerna och oss. Vilken trooper!

God morgon. Hoppas ni har en trevlig söndag.
2 kommentarer:

  1. Kanske hon inte ska pussa så många främmande pojkar... Vet aldrig vad man får för baciller! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sant. Sedan kommer det en tid då inte vill ha något med pojkar att göra sedan vänder det igen :)

      Radera