lördag 12 januari 2013

Gjort slut med min frisör

Äntligen så fick jag fixat till håret och jag är jättenöjd. Jag vet inte om jag har nämnt det förut men jag hade en fruktansvärd upplevelse med min förra frisör som jag gått till i åratal. Vi gjorde helt enkelt slut. Jag har läst om att sådant kan hända och man liksom gör slut med sin frisör men det har aldrig hänt mig förut.

Sist gång jag gick till henne så bestämde vi att testa något nytt som inte skulle skada håret så mycket som blekning gör och vi bestämde oss för att testa färgning. Jag gjorde detta en gång tidigare hos henne då mitt hår blev jätterött och jag blev jättemissbelåten så jag gjorde det klart för henne, jag vet inte hur många gånger, att jag absolut inte ville att det skulle bli rött. Hon försäkrade mig om att det skulle det inte alls bli så trots att det hade hänt en gång tidigare så litade jag på henne och tänkte att det kanske finns någon ny metod som kanske fungerar på mitt hår.

Det skulle jag aldrig ha gjort för det blev jätterött. Hon försökte säga att det inte alls var så rött som jag tyckte och att jag skulle gå ut i ljuset och titta för det skulle vara annorlunda. Hon fick göra fem till behandlingar för att få det mer som oranget istället för rött. Efter fyra timmar så var jag tvungen att gå för jag var sen till en födelsedagsfest. Hon bad om ursäkt och sa att jag kunde komma tilbaka om jag ville få det fixat. Så jag gick från salongen kanske 7 behandlingar och 4 timmar senare. Så mycket för att försöka bespara håret från starka kemikalier.

När jag sedan kom hem så använde jag blått schampo som ska hjälpa mot gulhet. Jag använde det i tre veckors tid kanske. Det hjälpte litegrann bara. Jag tänkte hela tiden att jag måste gå tillbaka och fixa det här men jag hade liksom inte tid. Jobbar man heltid och har en bebis kan det vara svårt att hitta tid. Men till slut så gjorde jag det.

För det första så hade hon värsta attityden med mig på telefon och sa till mig att jag skulle få betala om jag nu hade rötter osv i och med att det hade gått så lång tid. Det hade kanske gått tre eller fyra veckor. Hon förklarade att jag måste komma dit så att hon kan se mig och ta beslutet då.

Så jag gick dit. Lite obekvämt kändes det allt. När jag först kom dit så var det inga problem. Hon sa till mig att sätta mig och att vi skulle fixa det här. Så bra tänkte jag. Sedan förklarade hon att hon skulle lägga i en toning som skulle ta bort litegrann av det röda. Då sa jag "men jag vill att du tar bort allt." Då säger hon att "då får vi lägga i slingor och då måste jag ta betalt från dig för du har nu rötter." Då kände jag att jag blev irriterad. Jag menar, hon förstörde mitt hår, gav mig rött hår som jag gått runt med i kanske fyra veckor och nu så skulle hon inte fixa hennes misstag utan hon skulle ta betalt för att fixa hennes eget misstag. Så jag sa det. Jag sa det snällt också. Så började hennes attityd sippra ut som bara den. Hon sa att det här var inte hennes fel, att hon inte hade lagt något rött i mitt hår utan att det är mitt hår som drog ut det röda, jag skulle kommit tillbaka mycket tidigare bla bla. Och nu i och med att jag hade rötter så skulle hon ta betalt (under den här tiden så är det knäpptyst i hela salongen). Jag sa då till henne att "även om du inte lade i något rött så litade jag på dig att det inte skulle bli rött" osv. "Jag har inte haft tid att komma tillbaka tidigare. Detta betalade jag också för trots att du såg att jag var märkbart missbelåten så om du inte vill fixa det här så tycker jag det rättvisa är att du ger mig mina pengar tillbaka för jag har inte råd att betala igen för att fixa håret." Då gick hon faktiskt till kassan och gav mig mina pengar tillbaka eller en del av de i alla fall. Hon sa sedan till mig att "ja, jag kommer då aldrig göra ditt hår igen." Då sa jag bara, "absolut inte" och så gick jag.

Jag menar snälla någon. Hur kan man bete sig så? Jag menar om hon hade erkänt sitt misstag, fixat mitt hår trots att det var tre eller fyra veckor sedan då hade jag ju gått tillbaka till henne. Simple as that. Hur dum får man vara. Nu kommer jag aldrig gå tillbaka till henne och om någon frågar mig så kommer jag säga till de att aldrig gå dit. Vilken dålig affärskvinna.Äntligen så är det en och samma färg. Innan gick det från mörkt till rött till blondt. 

7 kommentarer:

 1. Hihihi - vad söt du är! Varför har jag inte fått se några bilder när du haft rött hår!? Vilka Hollywood-frus-besvär du har! ;)

  Bra att du lärt dig säga ifrån i vissa lägen i alla fall! ;)

  Själv har jag nog inte varit hos en frisör på flera år... Kai klipper mig... Syns det mycket? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomen du såg mig med det röda. Även om det inte var det värsta i och med att jag hade användit det där schampot. Eller hur, sicka besvär. Jobbigt!

   Jag visste att du skulle vara stolt över mig :). Nuförtiden har jag börjat säga ifrån vid massa tillfällen :).

   Är det samt att Kai klipper dig?

   Radera
  2. Japp - min egen personliga stylist! :D Så åter till frågan - syns det mycket...? Kanske jag ska tänka om?

   Jag kan inte påstå att jag såg minsta spår av något rött... Hollywoodfasoner! ;)

   Radera
  3. Nä det syns faktiskt inte alls haha.. Men du hade håret i tofs när jag såg dig så skicka ett kort där det är nedsläppt så får vi se :).

   Jomen så mycket rött. Inga Hollywoodfasoner inte haha

   Radera
  4. :) Ja det kanske jag får lov att göra. Men jag har oftast håret uppsatt... Det är ju i vägen annars!

   Massa Hollywoodfasoner - bara implantaten som fattas! ;)

   Radera
 2. Svar
  1. Awful and so unnecessary from her end!

   Radera