måndag 16 november 2015

Wunderlist

Gud alltså! Jag är så överväldigad! Med allt man måste komma ihåg samt allt dagligt bestyr. Speciellt nu i snara juletider då det är en miljon saker som sker. 

Det är julfester, lucia, födelsedagar, bröllop, Lilja som ska vara med i Rudolph balett föreställning (som för övrigt är samma dag som vi ska på bröllop - AHHH), en miljon email man ska svara på som är viktiga) plus allt det dagliga. 

Man ska planera maten, städa, det är playdates osv. Roligt självklart! Men allt känns lite mycket för tillfället. 

Jag måste skriva ned allting jag ska göra på en lista, speciellt nu när man har en "severe" case av "Mommy Brain" också. 
Det försvinner nog aldrig. 

Skriver inte jag ned saker och ting direkt efter jag tänkt tanken så glömmer jag det nästa sekund. Mitt närminne har försämrats något så gravt sedan jag fick barn. Jag skojar inte, det handlar om sekunder alltså!

Jag och Eric laddade ned en app som heter "Wunderlist," som jag tror är från Tyskland faktiskt, men den appen har räddat mitt liv, kanske våra hehe!

Dels laddade vi ned den för att komma ihåg allt som vi måste göra, men samtidigt så kan man skicka uppgifter till varandra genom den appen. Så Vi har olika kategorier på listor och en av de kallar vi "honey-doos" vilket är min lista till Eric. Där skriver jag ned saker som han måste komma ihåg att göra, som saker runt huset, eller förnya körkort osv.

Jag var så irriterad över att det tog år och dag innan Eric gjorde något som jag bad om så vi tyckte att detta skulle vara en bra ide. Tanken var att detta skulle hjälpa mitt "gnat" (som jag inte anser är gnat överhuvudtaget). Jag skickar alltså en liten notis till Eric om vad jag vill att han ska göra och sätter påminnelser istället för att ta dra det varje dag. Tyvärr har det väl inte fungerat perfekt utan jag måste fortfarande ta saker och ting muntligt med jämna mellanrum. Men det har blivit så mycket bättre :). 

Hur som helst så sitter jag med Wunderlist varje morgon innan jag går ur sängen, under dagen och innan jag lägger mig. Life saver! Ett bra tips till er som gillar listor och att bocka av färdiga uppgifter.

Imorgon så kommer det två svenskar och hälsar på oss faktiskt haha. Min brors kompis och hans tjej. De har semestrat i USA och ska sova över här en natt. På onsdag så åker de till LA. Jag har städat som bara sjutton idag, handlat och förberett. Jag måste åka till affären imorgon igen då jag glömde att köpa några viktiga ingredienser... som köttet till exempel haha. Ska bli roligt. 

Vi hörs säkert imorgon!


2 kommentarer:

  1. Wunderlist, den verkar ju jättebra!!! Måste jag testa!! Kraam kram �� Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kaaariiin den är jättebra!!! Testa :)

      Radera