onsdag 4 december 2013

Äppelpaj

I och med att jag numera faktiskt har tid att lägga ned lite mer tid på bak och matlagning osv så tänkte jag dela med mig av vissa recept här i bloggen som jag testat och tycker om. 

Jag gjorde en äpplepaj för första gången i mitt liv för ett tag sedan som faktiskt blev jättegod om jag får säga det själv :). Det svåra eller jobbiga var att det tog en del tid. Jag gjorde bottnen själv också och det var den som krånglade lite och tog tid. Här i USA köper många bottnarna till pajer, jag vet inte hur det är hemma. Jag hann aldrig baka en paj innan jag flyttade till USA :). Men kan man och har tid så rekommenderar jag att göra bottnen själv. Recept på bottnar finns över hela internet. Jag tittade på en Youtube video :). 

Klicka här för receptet på äpplepajen.

För toppning till pajen använde jag Marsansås som jag köpt på IKEA :).

Mmmmm gottigt!

4 kommentarer:

 1. Ser super god ut å snygg också!!! :) kram /Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kaaaariiiinnnn jag blev nöjd :)

   Radera
 2. Åh vad roligt - Linda, Bullmamma! :D Ser fram emot många goda recept här!

  Anmärkningsvärt att det tog drygt 30 år för dig att göra din första äppelpaj... ;) Hahaha! Men den ser jättefin ut! Och du har till och med flätat locket! Jätteduktig ju! :D Köpebottnar är aldrig lika goda som att göra egna. Jag köper aldrig halvfabrikat eller fuskprodukter... Ska det vara så ska det vara på riktigt! En enklare variant på paj är ju smulpaj - det går jättefort och blir väldans gott! Fungerar med de flesta fyllningar - äpple, rabarber, blåbär... Mmmm - hungrig! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bullmamma haha nja kanske. Ska försöka sätta in så mycket jag kan. Tycker det är himla roligt med matlagning och nu har man ju tid att lägga ner lite extra kärlek på maten :).

   Ja inte klokt eller hur. Har aldrig heller bakat bullar vilket kommer bli min nästa stora grej att prova i köket. Ja ok, så många köper helt enkelt bottnar hemma också även om inte du gör det så klart :). Jag skulle bli väldigt besviken om jag fick reda på att du faktiskt köper dina. Inte riktigt Caroline style liksom. Du, jag har tänkt på det här med smulpaj. Mamma brukade alltid göra det och det är ju så otroligt gott. Kan inte du göra en och sätta in recept i din blogg? :)

   Radera