måndag 16 december 2013

SWEA Los Angleles Årliga Julmarknad

Igår åkte vi ned till LA för att ta del av den svenska julmarknaden som SWEA kör varje år. Den är ju väldigt stor i och med att det är där SWEA startades och det är helt enkelt "SWEA Motherload!" De har en massa svenska grejer där (ehhh så klart), såsom svensk mat; ost, vörtbröd, skropor, saft, lussebullar, pepparkakor osv, svenskt godis som lakrits (mmmmmmm), man kan köpa julbockar, svenska ljusstakar, T-shirts med roliga svenska tryck och en massa annat smått och gott. 

De kröner även den svenska lucian (klockan 12 var hon krönt av Britt Eklands dotter, och klockan tre var hon krönd av Isabel Adrian, och sedan får man se ett luciatåg som går upp på scenen och sjunger de typiska svenska julsångerna. Även Tomten var där igår. Man kunde dansa med tomten runt granen och sedan ta kort med honom, vilket vi försökte göra nu en andra gång, och lika bra gick det. Alltså inte alls. Lilja blev livrädd och började storgråta. 

Vi mötte upp med Angelica och Joe som bor i LA och hade det jättetrevligt. Fick träffa lilla Alexis igen (deras fina lilla dotter som är tre månader gammal). Vi åt god svensk mat ihop och sedan strosade vi runt hela lokalen och stannade vid precis alla stånd kanske 10 minuter eller så. Killarna höll på att dö. 

Angelica och jag blev introducerade till rektorn på den Svenska Skolan i LA. Vi funderar starkt på att börja gå dit till det nya året med våra små så att de blir introducerade till det svenska språket och livet. 

Jag träffade på Lena Jolton från Svenska Hollywoodfruar som stod i kön för att köpa vörtbröd tillsammans med mig. Hon ville absolut ha vörtbröd med russin i men de var slut. Hon började faktiskt prata med mig om det här och jag sa att det är helt ok men vörtbröd utan russin. Och då såg jag vem det var, och jag bara "Jag känner igen dig bla bla... från Svenska Hollywoodfruar och så frågade jag om vi kunde ta ett kort ihop (se nedan). Sedan ville hon träffa Lilja och tog elefanten ("Binky") ifrån henne för att låtsas att den var en flygande elefant. Det skulle hon aldrig ha gjort. Lilja blev jätteledsen, för ingen får ju liksom ta hennes elefant, det spelar liksom ingen roll om man är Lena från Hollywood. 

Sist men inte minst, det bästa av allt var att jag fick träffat på Kim där som driver en blogg som jag läser nästan varje dag :). Hur roligt är det inte med bloggandet då man kan träffa på folk som man har träffat genom internet. Kim och hennes kille var hur trevliga som helst, och det konstigaste var att man kände i princip som att man redan kände varandra haha. Klicka gärna in på Kims fina blogg. 


Liten söt Alexis i vänster hörn, och som ni ser i höger hörn så har vi Liljas andra möte med tomten i år.

Det här talar för sig självt!


Köpte den här till Lilja för att hänga i granen. Tanten som sålde skrev även in vad man ville ha skrivet på.

Så sant som det är sagt!!!

Lena Jolton och jag :)

Jag och fina, jättetrevliga Kim!

Nu sitter jag och Smurfis och mumsar på vörtbröd till frukost som jag köpte igår. Så gott. Lyckan är gjord!

11 kommentarer:

 1. Ah vad jag onskar att jag var narmare Los Angeles, for har dar jag bor i Sacramento finns det inga fina julmarknader for svenskar. Det verkar som du hade det valdigt mysigt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, vad kul att du tittade in här :). Får kika in hos dig också. Men fy vad tråkigt. Jag tycker det är jätteroligt att man kan få lite svensk julstämning när man är så långt hemifrån. Men vad skulle vara närmast för dig för någon SWEA tillställning, San Francisco? De måste väl anordna saker där?

   Radera
 2. Hahaha, stackars Lilja, hoppas tredje gången hon möter tomten blir bättre! Och shit vad avundsjuk jag blir på SWEA i LA, ingen dålig tillställning, och jättebra utbud av grejor och roligt folk - vill också träffa Kim ;) Vilken härlig utflykt!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jättekul att träffa Kim. Lika trevlig i person som på bloggen :). Himla kul att kunna träffas så där genom bloggen liksom. Om ni åker på en till roadtrip och har vägarna förbi så måste vi ta en bloggfika haha :)

   Radera
  2. Åh! Gullig du är :) Ja, det hade varit superskoj med en bloggfika mer er!
   Jag kommer gärna upp till SB någon dag i alla fall, för fika eller så om du vill :)
   Kram

   Radera
  3. Det hade varit superkul!!! :) Då kan jag visa dig Santa Barbara! Vi får planera det. Kram

   Radera
 3. Åh vad roligt att du fick träffa och prata med Lena Jolton! Hon var så himla rolig och skön i Svenska Hollywoodfruar :) Såg henne men vågade inte gå fram till henne...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha eller hur. Hon var lika galen i verkligheten; jättehögljudd men jättetrevlig :)

   Radera
 4. Fattar inte hur du klarar dig utan lakrits... Bara en gång per år!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir kanske ett par gånger per år för man kan få tag på det i Solvang också. Fattar inte varför IKEA inte säljer det. Ja, det är inte lätt kan jag tala om!

   Radera
  2. Förstår det - du får skriva till Ingvar Kamprad! :)

   Radera