fredag 6 december 2013

20 Veckor Gravid

Igår vart jag 20 veckor gravid. Får försöka ta kort varje vecka. Svårt att komma ihåg det där, men väldigt roligt att ha när allt är klappat och klart. Jag är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått väldigt fort vilket får mig att känna lite panik samtidigt som jättespänning i och med att det är inte jättelänge kvar tills bebis kommer.

Tydligen i vecka 20 så är barnet runt 24 cm långt, väger 350 gram och börjar se riktigt likt ut vad hon kommer se ut vid födseln. Barnet kan nu höra din röst så man kan börja prata till henne :). Hela grejen är ganska otrolig. Du går 9 månader och efter det har du en färdig liten människa. Inte klokt egentligen!



Jag har mått riktigt bra de sista veckorna, vilket är underbart efter helvetesveckorna i början. Det enda jag kan klaga över är huvudvärken som aldrig verkar släppa trots att jag försöker dricka så mycket vatten jag bara kan. En sak som jag är glad över är att jag börjar komma över den där tjockisperioden då man inte riktigt vet om den gravida är gravid eller bara har gått upp i vikt. Jag tycker magen har börjat blivit tydligare nu.



4 kommentarer:

  1. Sååå fin gravid mage!! Det känns så nära men ändå långt borta! Man glömmer fort hur det kändes!! Jag kommer ihåg att i början kände jag ofta som "hopp" i den trakten (men det kanske va gaser) :) kram Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja det kan vara svårt att skilja på sparkar och gaser vid den här tiden :)

      Radera
  2. Så spännande! :D

    Men du, man vänder ryggen till ett par dagar och har plötsligt hundrafemtio nya blogginlägg att läsa - du är sannerligen produktiv! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte vad som har hänt med mig :).

      Radera