onsdag 15 april 2015

Dag 5 - Whole30

Japp nu är ännu en dag snart avklarad - dag 5. Idag vaknade jag upp ganska så trött faktiskt. Jag piggnade till efter ett tag men sedan kraschade jag på eftermiddagen igen. Lilja hade sin konstklass idag och vi var ute ett bra tag efter det och flängde runt och då blev jag så hungrig att jag nästan fick panik. Vi fick kasta oss hem så jag kunde äta något. Det är en utmaning när man är ute och rör på sig att ha en variation av "snacks" med sig. Det räcker liksom inte alltid med ett äpple. Jag käkar en del Lärarbarer som är ok på Whole30 (de måste ju vara svenska?) men ibland räcker inte det heller utan man måste ha ett bra mål. Det uppmanas att man ska äta sina mål under dagen och äta mycket så att man blir riktigt mätt och inte äta alldeles för mycket "snacks," mellan målen men det är inte alltid lätt när man är ute och svänger. 

Jag handlade en massa  nötter idag (trots att jag är allergisk mot precis alla trädnötter) och lite torkad frukt som jag tänkte ha som "snacks" här och var. Jag läste också att man kan tydligen äta potatis i alla dess former (de ändrade reglerna under 2014 då potatis förutom sötpotatis var tillåtet) men jag ska nog försöka hålla mig ifrån potatis så gott det går. Salt (som jag inte trodde att man kunde äta förutom "himalayan sea salt") ska också vara ok. 

Jag pratade med min kompis idag som har gjort Whole30 två gånger redan och hon sa att det är väldigt vanligt att man svullnar upp under den första tiden av dieten. Kroppen går in i något slags chocktillstånd och vet inte riktigt hur den ska arbeta och bränna fettet längre då den inte kan räkna med de gamla fetterna som choklad, pommes frites, potatis chips etc. Och den processen tar ett tag. Jag tog en shot av äppelcidervinäger idag efter jag åt middag i hopp om att det skulle hjälpa min matsmältning efter alla högar med grönsaker som jag numera äter. Det var ju fruktansvärt äckligt men jag tror det hjälpte. 

Detta är en favorit när man inte vet vad man kan äta eller när man behöver nåt snabbt.

3 kommentarer:

 1. Aldrig sett eller hört talas om Lärabar!? Men loggan ser ju onekligen svensk ut... Äppelcidervinäger ska vara jättebra sägs det, men smakar blö - synd att det inte går lika bra med äppelcider rakt av! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst gör den :). Åhhh precis tänk om äppelcider hade funkat lika bra haha. Kanske ska testa det ;).
   Jag undrar hur mycket äppelcidervinäger man ska ta per gång?

   Radera
  2. Vad jag har hört är det inte så mycket åt gången... Kanske en tsk alt msk / dag... Men det måste ju gå att söka på nätet!

   Radera