tisdag 28 april 2015

Sjukstuga

Vi har haft sjukstuga här i några dagar nu, därmed tystnanden i bloggen. Det började ju med Lilja som blev magsjuk förra onsdagen, därefter kände jag mig halvbra under flera dagar. På söndag kväll började liten bebis kräkas, stackaren, men verkade bra så fort hon hade kräkts. Sedan bröt det ut i söndags kväll/natt för mig. Fy fan säger jag bara. Hatar magsjuka. Tack och lov så skulle tjejerna till dagmamma på måndagen (och Sofia var som ny på morgonen) men det värsta var att jag fick ta de dit. Eric var tvungen att åka till jobbet. Fy fasen vad surt det var. Det tog mig nästan 2 timmar att klä på de. Igår sov jag dock nästan hela dagen. Eric kom senare hem och var sjuk han med. Fasen, när man hade hoppats på lite omhändertagning. Men tack och lov kom Ben över som en skänk från ovan och hjälpte oss med barnen. Jag vet att jag har sagt det här förr men jag säger det igen, det finns inget värre än att vara sjuk när man har barn, speciellt inte när bägge föräldrarna ligger. Efter bara två dagar har huset helt förfallit också. Inte klokt!

Det var så svårt igår när man är på den här Whole30 dieten också. Jag kunde ju inte dricka saft eller nåt sånt utan bara vatten plus när jag väl kunde äta något närmare kvällen så fanns det ju inte mycket att välja mellan så jag åt några ägg. Jag var ju mer sugen på kanske rostad bröd, pasta med smör eller liknande. Jag förstår inte vad folk gör som äter så här när de blir sjuka. 

Det positiva med allt detta är att jag har gått ned i vikt :). Jag vet, man ska inte väga sig på denna dieten. Men nu är jag där jag var innan jag blev gravid med Sofia, vilket är kul. Nu har jag 3-5 kg kvar tills jag tror jag är nöjd. 

Vi hade i alla fall en jättetrevlig helg. Vi åkte till svenska skolan i LA på fredagen och på lördagen regnande det och var jättemysigt. Då skulle vi åka till Penelopes skolkarnival. De hade ponnys som barnen kunde rida på, havsdjur som barnen kunde få titta och känna på plus en massa annat. Kusinerna hade så kul ihop. 


I söndags så hade vi svenska skolan i Santa Barbara. Vi var hemma hos Sara som bor superfint med utsikt över hela Santa Barbara och Stilla Havet. Hon hade ordnat med bullbakning för barnen. De fick göra sina egna små bullar eller kringlor som hon gräddade i ugnen och som barnen sedan fick äta. Sedan fanns det fika för alla vuxna. Jag är så glad att svenska skolan har börjat i Santa Barbara. 
Och så avrundade vi helgen med en mysig playdate på East Beach Grill. Vi åt, barnen lekte i sanden och på lekplatsen. Man får hitta de där perfekta ställena att äta på när man har barn, som fungerar för alla parter. Detta är verkligen ett barnvänligt ställe. 


2 kommentarer:

  1. Vad dryyygt! Magsjuka är vidrigt! I Sverige brukar det vara skick och bruk att inte lämna barnen på dagis eller hos dagmamman förrän de varit symptomfria minst 48h då smittorisken ska hinna försvinna... Då är det rätt jobbigt om man åker på det själv också! :) Men jag tycker det är bra annars är ju risken att alla ungar och deras familjer får det... Och arbetskamrater... Och alla andra... Usch! Inte roligt! Skönt att ni är bättre nu!

    SvaraRadera
  2. Ja fy jag hoppas att inte lilla Sofia smittade någon fy. Det är jättebra med sådana regler. Här är det 24 timmar tror jag.

    SvaraRadera