onsdag 9 februari 2011

Mitt Bröllop!

Jag tankte att nu nar jag bara ligger har hemma i sangen sa kan ju jag ta och beratta for er hur jag och min alskling traffades. Vi traffades som sagt har i Santa Barbara pa Santa Barbara City College. Vi traffades i princip sa fort jag kommit av baten fran Sverige till USA. FOB heter det har i USA. FOB=Fresh Off the Boat. Vilket ocksa kan vara menat som rasistiskt. Men jag sager det ju om mig sjalv sa det kan val inte menas rasistiskt da hoppas jag.

Jag och min bastaste kompis Emmelie kom hit till USA i augusti 2001 for att stanna ett ar i Santa Barbara och ga pa College. Som sa blev det ju inte som ni forstar.

Jag traffade Eric en vecka efter jag kommit till USA. Vi traffades for forsta ggn i en engelska klass. En valdigt lag engelska klass dessutom. Han hade gatt till fel klassrum med fel larare osv. Jag glommer aldrig nar jag gick ner langs korridoren och sag honom sta i dorroppningen till det klassrummet jag skulle ga in i. Jag tyckte han var sa sot och sa sa han hej till mig och jag till honom. Han hade aven ett gips runt hela armen. Eric kommer inte ihag detta alls (sa typiskt) utan trodde att vi mottes i sjalva klassrummet forsta ggn. Det har alltid stort mig att han inte kommer ihag det. Hur som helst, han satte sig bredvid mig i klassrummet och pa den vagen var det. Senare fick jag reda pa att han hade testat ut ur klassen men valt att stanna anda (pa grund av mig da). Sa han satt i den klassen med mig och laste om myror och elefanter typ. Det var valdigt lag engelska.

Under denna tiden sa blev jag och Emmelie utkastade fran dar vi bodde och var helt fortivlade. Vi visste inte vart vi skulle ta vagen. Det var verkligen inte vart fel. Vi bodde i ett hus med ett gift par som var uppe in en skiljsmassa. Mannen var en schitzofren medans kvinnan var en alkoholist. De bodde pa vart sitt hall i huset. Mannen forsokte svalta kvinnan ur huset. Varat avtal var att betala hyran till kvinnan men mannen blev da hysterisk och forsokte fa oss att betala till honom. Det var en hemsk situation som slutade med att mannen vrakte oss. Min engelska larare (och Erics) tog och hjalpte oss da och vi tog vart pick och pack och flyttade in till henne. Hon bodde i Montecito, vilket ar ett valdigt rikt omrade har. 

Ingenting hande mellan mig och Eric pa flera manader trots att Emmelie och aven min larare sa till mig att Eric ar kar i dig. Jag kunde liksom inte ta mig till det. Trodde inte pa det. Men nu nar jag tanker tillbaka sa borde jag ha forstatt. Gud sa trog jag va.  Lararen borjade satta ihop oss i grupper hela tiden osv for att fortskrida saker och ting. Senare fick jag reda pa att Eric brukade glomma sina bocker med vilje sa vi fick sitta tillsammans och titta i min.

Eric och jag borjade vara runt byggnaden dar vi hade var lektion mycket tidigare an den skulle borja. Dar brukade vi alltid traffas och prata. I flera manader forsigick detta. En gang sa sa Eric till mig att han hade forsokt ringa mig men att han inte kom fram. Jag sa da att jag hade flyttat. Emmelie blev helt hysterisk nar hon fick hora detta och att jag inte gett honom mitt nummer. Hon sa att om inte jag gor nagonting sa skulle hon.

En dag sa satt jag och Emmelie och nagra andra kompisar pa cafeterian och vantade pa att vara finals skulle borja. Eric kom da dit och satte sig. Pa kvallen skulle jag och Emmelie aka till Goleta for en dansuppvisning och vi visste inte hur vi skulle ta oss dit. Eric erbjod sig att kora oss, och jag skrev ner mitt nummer till honom pa ett papper jattestort. Vi har fortfarande kvar det. Tror jag ska rama in det. Eric kom och hamtade oss pa kvallen tillsammans med hans kompis Bird (Richard) pa ett cafe dar jag hade office hours for skolan.

Jag var hur glad som helst. Nasta dag sa ringde han mig och bjod mig pa en date. Det skulle vara en dubbel date med Emmelie och Bird ocksa. Vi traffades alla nere i stan och kakade pizza. Vi var alla minderariga (en del mer an andra, men de visste jag inte da) sa vi kunde inte dricka nagonting. Vi satte oss utanfor en liquorstore for att be nagon handla for oss. Efter det sa gick vi ut pa Santa Barbara piren och satte oss. Pa den vagen ar det. Efter den dagen har det varit jag och Eric. Detta var Den 1:a december 2001.

Vi planerade varat brollopp pa tre veckors tid. Eric hade friat till mig den 12:e oktober 2003. Vi bestamde oss for att inte saga nagonting till nagon for att vi var sa unga osv. Jag berattade for framlingar pa cafeer for att jag inte kunde halla mig och var tvungen att beratta for nagon.

Hela min familj skulle komma over till USA i maj for att se mig ta examen fran SBCC (Santa Barbara City College). Jag och Eric bestamde oss for att gifta oss under samma tid i och med att det ar sa dyrt for alla att komma over. Och vi hade anda tankt att gora det den sommaren. Jag ringde hem och berattade och alla blev valdigt schockade. Jag kommer ihag hur mormor reagerade. Hon skrek till morfar som var pa overvaningen att jag skulle gifta mig. Han kom springandes ner for trappan och satte en skorpa i halsen.

Vi gifte oss den 15:e maj 2004.

Har kommer nagra bilder fran nar vi gifte oss. 















2 kommentarer:

  1. Ny på din blogg, så jag håller på och uppdaterar mig, och vilket fint bröllop ni hade :)

    SvaraRadera
  2. Åh vilket vackert bröllop, vackert par ocgh vacker historia!

    SvaraRadera